Συνάντηση Μαραβέγιας με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης: Αυστηροποιούνται σύντομα οι ποινές για αδικήματα σε βάρος παιδιών

Συνεργασία με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα, για θέματα ευάλωτων ομάδων, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και εστιάστηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ανηλίκων καθώς και σε θέματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις δομές του υπουργείου Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα στην Μαγνησία.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υφυπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή σχετικά με την επερχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για θεσμικές αλλαγές στο σύστημα προστασίας ανηλίκων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν σύντομα τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα προκειμένου να αυστηροποίηθουν οι ποινές για αδικήματα σε βάρος παιδιών.

Επίσης ο Γ. Κώτσηρας ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια ότι για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ θα εφαρμοστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων με στόχο την επίλυση τέτοιων ζητημάτων σε όλη την επικράτεια. Ο βουλευτής υποσχέθηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην καταγραφή των ελλείψεων στις αντίστοιχες δομές της Μαγνησίας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει