«Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Οικογενειών ΕΔ – Στηρίζουμε το προσωπικό και τις οικογένειες των στρατιωτικών»

Τομέας Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Γεώργιος Πεταλωτής και οι Αν. Γραμματείς του Τομέα, Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου και κ. Τάκης Μοσχολιός, και οι συνεργάτες του βουλευτή του Κινήματος, κ. Δημητρίου Μπιάγκη, κα Ιόλη Τέντε και κ. Γιώργος Ρεμούνδος με εκπροσώπους του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), κ.κ. Δημήτριο Κοντούρη, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου και Κυριάκο Μακρή.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, συνεχίζοντας την μεταξύ των δύο πλευρών εξαιρετική συνεργασία για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών των ΕΔ και την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου έθεσαν υπόψη του Τομέα Άμυνας -καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα- μία σειρά από χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, μέσω εμπεριστατωμένης ανάλυσης, προτείνοντας παράλληλα, όπου κατέστη εφικτό, σχετικές λύσεις, ως ακολούθως:

• Επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των στελεχών των ΕΔ, μέσω σχετικής ανταποδοτικής συνεργατικής πρότασης – λύσης

• Κατάθεση νέου και δικαιότερου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

• Συνυπηρέτηση εργαζομένων στον δημόσιο τομέα με στρατιωτικό προσωπικό

• Ισχύς γνωματεύσεων της Ανώτατης Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ) για συνταξιοδότηση συζύγων αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 80% από οποιονδήποτε φορέα συνταξιοδότησης

• Δελτία ταυτότητας στρατιωτικών

• Βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ ετών 1994-1996

• Βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων αποφοίτων ΑΣΣΥ ΕΔ

• Τροποποίηση ορίων ηλικίας αποστρατείας και συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ

Τα μέλη του Τομέα Άμυνας επισήμαναν τις πρωτοβουλίες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει μέχρι σήμερα η παράταξη, στηρίζοντας διαχρονικά τα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, για τα οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να απαντήσει ουσιαστικά, αν και της προτείνονται από την πλευρά του κινήματος δίκαιες και βιώσιμες λύσεις, ενώ διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους του Σωματείου για τις μελλοντικές παρεμβάσεις τους με συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις, συνεχίζοντας με την ίδια θέρμη τη στήριξη των στρατιωτικών και των οικογενειών τους στα δίκαια αιτήματά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει