Συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Βόλου με τη ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 με τη ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’ στο χώρο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης. Στόχος της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός συνεργιών και δράσεων για την ανάδειξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Τουρισμό Γαστρονομίας της περιοχής μας, προτάσεις και νέες ιδέες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής προβολής του προορισμού ‘Βόλος-Πήλιο’. Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Καρακάνας και μέλη της ‘Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου’ ενημερώθηκαν για τις δράσεις προβολής του Δήμου Βόλου, με έμφαση στην ανάδειξη και προβολή των εμπειριών γαστρονομίας του Βόλου και του Πηλίου, έκαναν προτάσεις και μέσα από έναν γόνιμο και παραγωγικό διάλογο συμφωνήθηκαν συνεργασίες σε ενέργειες προώθησης και διάδοσης του προορισμού ‘Βόλος-Πήλιο’ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’ δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και την αξιοποίηση της γαστρονομικής κληρονομιάς του προορισμού ‘Βόλος – Πήλιο’. Τα μέλη της, τοπικοί επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας -μεταποίηση – εστίαση – φιλοξενία), συνεργάζονται για να αναδείξουν τον ποιοτικό γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας, να συνδέσουν τον Τουρισμό με τον Γαστρονομικό Πολιτισμό και να ενισχύσουν τις τοπικές επιχειρήσεις με έμφαση στις αξίες: ποιότητα, εντοπιότητα, αυτοδέσμευση και συνεργατικότητα.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου η ανάπτυξη του Τουρισμού Γαστρονομίας και η ανάδειξη του προορισμού ‘Βόλος-Πήλιο’ ως Γαστρονομικός και Οινικός Προορισμός είναι ένα βασικό στοιχείο του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου. Η γαστρονομία του προορισμού ‘Βόλος-Πήλιο’ αποτελεί μια πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται συνεχώς κι αντανακλά τον τρόπο ζωής του τόπου μας. Οι επισκέπτες-τουρίστες μπορούν να γευτούν την αυθεντική τοπική κουζίνα και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως η εκμάθηση της τοπικής κουζίνας, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις – φεστιβάλ και παρουσιάσεις γευσιγνωσίας τοπικών ποιοτικών προϊόντων διατροφής, καθώς και η συμμετοχή στη διαδικασία παραγωγής τους. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες εμβαθύνουν παράλληλα στην ιστορία και τις παραδόσεις του προορισμού ‘Βόλος-Πήλιο’, στον τρόπο ζωής, την κουλτούρα, την τοπική παράδοση και την τοπική ταυτότητα των προϊόντων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει