Συνάντηση Ζ. Μακρή και Σ. Σαβελίδη για νέες σχολικές μονάδες, τομείς και ειδικότητες ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ Σωκράτη Σαβελίδη και την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της υποβολής εισηγήσεων ιδρύσεων-μεταβολών των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2023-2024 προς το ΥΠΑΙΘ.

Η κα Μακρή ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις εισηγήσεις της ΔΔΕ Μαγνησίας σχετικά με την προσθήκη νέων σχολικών μονάδων, νέου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) και νέων Τομέων και Ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ της Μαγνησίας.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Προϊστάμενη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ανέλυσαν τους λόγους και τα κριτήρια βιωσιμότητας των σχολικών μονάδων, τομέων και ειδικοτήτων για τα οποία εισηγήθηκαν και ζήτησαν από την υφυπουργό την ιδιαίτερη μέριμνά της για την ίδρυσή τους.

Επιπλέον επέδωσαν στην υφυπουργό αναφορά σχετικά με τις εισηγήσεις και τους λόγους υποβολής τους στο ΥΠΑΙΘ.

Η υφυπουργός Παιδείας άκουσε προσεκτικά τα δύο στελέχη της εκπαίδευσης και επεσήμανε την αναγκαιότητα ίδρυσης αυτών των σχολικών δομών ενώ κάποιες από αυτές, όπως η ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό, η ανάπτυξη των περιφερειακών ΕΠΑΛ Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου, αλλά και Τομέων και Ειδικοτήτων υψηλής ζήτησης στην περιοχή, έχουν αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντός της σε επανειλημμένες συναντήσεις με τα στελέχη της ΔΔΕ Μαγνησίας .

Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε τους συνομιλητές της ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, από την πλευρά της, για την τάχιστη ικανοποίηση των εμπεριστατωμένων προτάσεων της ΔΔΕ Μαγνησίας, καθώς αναγνωρίζει και εκτιμά την άρτια εκπαιδευτική και παιδαγωγική προσέγγιση και το ουσιαστικό αντίκρισμα προς όφελος των μαθητών, πολιτών και των τοπικών κοινωνιών της Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει