Συνεργασία του Δήμου Σκιάθου με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κύριος Θοδωρής Τζούμας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας Άγονη Γραμμή Γόνιμη κύριο Στέφανο Νόλλα, όπου και συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της οργάνωσης και του Δήμου Σκιάθου.

Συγκεκριμένα, η Σκιάθος θα συμμετέχει στο δίκτυο των νησιών όπου υλοποιείται για δέκατη τέταρτη συνεχή χρόνια το πρόγραμμα «Ο πολιτισμός πιο κοντά σε όλους» με μεγάλους χορηγούς τη φαρμακευτική εταιρεία DEMO και την Blue Star Ferries, καθώς και στο πρόγραμμα «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει» με αποκλειστικό χορηγό τα Ελληνικά Πετρέλαια – προγράμματα που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου σε ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα που αφορά στην προσβασιμότητα, για το οποίο και θα ακολουθήσει επόμενη συνάντηση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Σκιάθου υποστηρίζει ενεργά δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την πρόσβαση όλων στον πολιτισμό, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την υγεία, αρχές που διέπουν τα προγράμματα της Άγονης Γραμμής Γόνιμης.

«Ίσως είναι η πρώτη φορά που χαιρόμαστε, ως μέλος “άγονης γραμμής”, και αυτό γιατί γίνεται και η Σκιάθος λιμάνι της πιο γόνιμης άγονης γραμμής, της μεγαλύτερης πολιτιστικής και εκπαιδευτικής οργάνωσης της χώρας, που δραστηριοποιείται στα νησιά, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες και προκαλώντας σπουδαίες πρωτοβουλίες», τόνισε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Τζούμας.

«Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς η συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Τζούμα, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και εκτιμώ ιδιαιτέρως από το πολύπλευρο έργο του στον Πολιτιστικό Σύλλογο “H Σκιάθος”. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε και τώρα μια γόνιμη συνεργασία, προάγοντας την πρόσβαση των κατοίκων του νησιού σε δημιουργικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προγράμματα που θα υλοποιήσουμε με τη δική του ενεργή στάση, κάτι για το οποίο τον ευχαριστώ θερμά», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης κ. Νόλλας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει