Σύσκεψη Σωματείων το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κάλεσμα σε σύσκεψη των σωματείων:

  • Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»
  • Σωματείο Καθαριστριών
  • Συνδικάτο Τύπου Χάρτου
  • Σύλλογος Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Λίγες μέρες μετά το συνέδριο που οργάνωσαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής και την εξαπάτηση των εργαζομένων ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα λύσει τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα, έρχονται μπροστά μας νέα αντιλαϊκά μέτρα, με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως  η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Μπροστά σε αυτή την νέα επίθεση της κυβέρνησης είναι ανάγκη η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την απάντησή τους.

Αυτό τον σκοπό υπηρετεί και η σύσκεψη που οργανώνουμε την Δευτέρα 30 Οκτώβρη, ώρα 6 μ.μ. σε αίθουσα στο Ε.Κ.Β.

Καλούμε σωματεία και συνδικαλιστές των εργαζομένων, των ΕΒΕ, των αγροτών να πάρουν μέρος στην σύσκεψη κάνοντας ακόμα ένα βήμα κινείς δράσης, απέναντι τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει