Τ.Ε. Μαγνησίας ΚΚΕ: Την Κυριακή στο Τρίκερι τιμάμε τις αλύγιστες της ταξικής πάλης

Τ.Ε. Μαγνησίας ΚΚΕ: Την Κυριακή στο Τρίκερι τιμάμε τις αλύγιστες της ταξικής πάλης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τιμάμε τις αλύγιστες της ταξικής πάλης. Τις πάνω από 5000 κομμουνίστριες, αγωνίστριες, αγρότισσες, εργάτριες, γυναίκες όλων των ηλικιών, που στο Τρίκερι επιστράτευαν όλες τους τις δυνάμεις, φυσικές, πνευματικές, ψυχικές, για να αντέξουν στον πόλεμο της σωματικής και ηθικής εξόντωσης, γιατί επέλεξαν να στηρίξουν άμεσα ή έμμεσα την ένοπλη ταξική πάλη.

Χλεύασαν τους βασανιστές τους και τον ταξικό αντίπαλο, πραγματοποιώντας με επικεφαλής την κομμουνίστρια παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη, έναν μορφωτικό – πολιτιστικό άθλο, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες με σχολείο, φροντιστήριο, θεατρικές παραστάσεις , χορωδία.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε θα αποτελεί αφιέρωμα στη Ρόζα Ιμβριώτη και την πρωτοπόρα συμβολή της στα θέματα της παιδείας και παιδαγωγικής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

10:30 κατάπλους στο νησάκι Τρίκερι
11:00 εκδήλωση της Τ.Ε. Μαγνησίας με ομιλητή τον Γιάννη Παντελίδη, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του αφιερώματος στη Ρόζα Ιμβριώτη
12:30 Ξενάγηση στο νησί – περιήγηση στους χώρους που βρίσκονταν οι εξόριστες
13:30 Eλεύθερος χρόνος – φαγητό
17:00 Eπιστροφή στο Βόλο

Η συμμετοχή είναι στα 12€. Για πληροφορίες και συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Κομματικές Οργανώσεις της Μαγνησίας και στο τηλέφωνο 24210-33200.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει