Την αντιπεριφερειάρχη Κολυνδρίνη επισκέφθηκε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Βόλου

Η συνυπηρέτηση συζύγων των στρατιωτικών μεταξύ άλλων στην ατζέντα της συζήτησης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, με αφορμή την εκλογή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη συγκρότηση σε σώμα, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου κ. Δερβίσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κοντούρης, η ταμίας κ. Καρτσάνα και το μέλος της Ένωσης κ. Κακκάβας.

Αρχικά η αντιπεριφερειάρχης τους συνεχάρη για την εκλογή τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν. Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής αυτής συνάντησης, τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών, ενημέρωσαν την κ. Κολυνδρίνη για μια σειρά από ζητήματα που τους αφορούν, για τους σκοπούς, τις δράσεις και τις δραστηριότητες της Ένωσης.

Ζήτησαν τη συνεισφορά της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους συναδέλφους στρατιωτικούς και κυρίως με το θέμα της συνυπηρέτησης συζύγων των στρατιωτικών. Πιο συγκεκριμένα τόνισαν ότι το πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον, προκύπτει κατά τις τοποθετήσεις από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση των συζύγων των στρατιωτικών στα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ ο σύζυγος στρατιωτικός υπηρετεί στην πόλη του Βόλου, με αποτέλεσμα η οικογένεια να χωρίζεται, να είναι αναγκασμένοι να συντηρούν και οι δύο σπίτι και με τα έξοδα του οικογενειακού προϋπολογισμού να πολλαπλασιάζονται. Επεσήμαναν ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί ο σχετικός Νόμος και να αποκατασταθεί το πρόβλημα, καθώς όπως υπογράμμισαν είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό συναδέλφων των οποίων οι σύζυγοι είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Τέλος, ζήτησαν τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων σε εκδηλώσεις και συνδιοργανώσεις με την Περιφέρεια και όπου αλλού θα χρειαστεί και μπορεί να γίνει.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως κατανοεί πλήρως το πρόβλημα που υπάρχει με το θέμα της συνυπηρέτησης και τα γενικότερα προβλήματα που δημιουργούνται μέσα στην ίδια την οικογένεια, υπογραμμίζοντας ότι θα παρέμβει στο βαθμό που μπορεί και πως είναι ένα θέμα καθαρά αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας. Τους επεσήμανε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θα συνεισφέρει, στο βαθμό που μπορεί και έχει αρμοδιότητα, στα ζητήματα που τους απασχολούν και τέλος τονίστηκε από όλες τις πλευρές ότι η καλή αυτή συνεργασία θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει