Το Σωματείο Καθαριστριών για την κατάσταση που επικρατεί στο καθαρισμό του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο συγκρότημά του Πεδίου Άρεως

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Σωματείο Καθαριστριών/στών Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει τις απάνθρωπες, όπως τις χαρακτηρίζει, συνθήκες στις οποίες εργάζονται αυτές τις μέρες 30 καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξελασπώνοντας χώρους του, που έχουν πλημμυρήσει, στο συγκρότημά του Πεδίου Άρεως στο Βόλο. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο:

“Πρόκειται για κατάσταση που έχει καταγγελθεί και από το Σωματείο των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου σε ένδειξη εργατικής αλληλεγγύης.

Τις έστειλαν εκεί χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσα προστασίας όπως κατάλληλη στολή, γαλότσες, γάντια, μάσκες, ειδικά μηχανήματα κλπ..

Χωρίς να τις ενημερώσουν για το πως θα κάνουν μια τέτοια δουλειά που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις για να γίνει. Και μάλιστα υπήρχε ηλεκτροδότηση στο κτήριο ενώ τα καλώδια και οι πρίζες ήταν μούσκεμα και μία συναδέλφισα χτυπήθηκε από το ρεύμα ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες. Εκτός αυτών για να γίνει σωστά ο καθαρισμός θα έπρεπε να μετακινηθούν βαριά κιβώτια και έπιπλα που ήταν πέρα από τις δυνάμεις των γυναικών. Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι γυναίκες αυτές πληρώνονται με τα ψίχουλα των 4 ευρώ την ώρα και όχι βέβαια για τέτοιου είδους εργασίες.

Επιπλέον, αυτά τα νερά και οι λάσπες είναι μολυσμένα, περιέχουν κάθε λογής σκουπίδια, από αποχετεύσεις, από απόβλητα κάθε είδους, από ψόφια ποντίκια κλπ. Ο κίνδυνος της μόλυνσης είναι πολύ μεγάλος και οι ευθύνες της Διοίκησης του Ιδρύματος και της εργολαβικής εταιρίας είναι τεράστιες.

Οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζονται σαν να είναι “παιδιά ενός κατώτερου θεού” και αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Η καθαριότητα είναι μια πάγια και διαρκής ανάγκη στο Ίδρυμα γι’ αυτό και θα πρέπει να καλύπτεται με μόνιμο προσωπικό και όχι από εργολάβους.

Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση των γυναικών και να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο προς το Πανεπιστήμιο για να προσλάβει εξειδικευμένα συνεργεία για να κάνουν αυτή τη δουλειά”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει