Τζούμας και Μαθηνός κατάφεραν να πιστοποιήσουν τη Σκιάθο ως Ποδηλατικό Προορισμό

Δήμαρχος Τζούμας: “Επιλογή  για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας…”

Το δίκτυο των “Bike Friendly Προορισμών”, αποτελείται από μία σειρά επιλεγμένων προορισμών, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, την προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού.

Οι δράσεις «Bike Friendly» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης ανάπτυξης και επιλεγμένης μετακίνησης από τους επισκέπτες και τουρίστες.

O Δήμος Σκιάθου κατέθεσε πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση πιστοποίησης και προβολής του Δήμου ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες και κατωχήρωσε για πρώτη φορά σήμα πιστοποίησης Ποδηλατικού Προορισμού.

Τα οφέλη ένταξης του Δήμου στο Δίκτυο των «Bike Friendly» τουριστικών προορισμών είναι:

  • ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου και η επανατοποθέτησή του τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά, ιδιαίτερα στο κοινό του εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού.
  • η δημοσιότητα με την υποστήριξη του Travel Daily News αλλά και δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα
  • η αποστολή ενημέρωσης σε 4.000 τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και  ποδηλατικούς συλλόγους
  • το δικαίωμα συμμετοχής του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως συνεκθέτης του Bike Friendly
  • η συνδιοργάνωση ή διοργάνωση με την αιγίδα του Bike Friendly εκδηλώσεων γύρω από το ποδήλατο
  • παρουσίαση του Δήμου στο site http://www.bikehotels.travel και προώθηση στα social media του Bike Friendly
  • οργάνωση ποδηλατικών διαδρομών

«Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί κάθε αναπτυξιακό εργαλείο και κάθε ευκαιρία για να ενισχύσει την τουριστική περίοδο. Η καθιέρωση του νησιού ως Ποδηλατικός Προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επιλογή  για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντή Μαθηνό για τις ενέργειες του, για την εξασφάλιση της πιστοποίησης», δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας. https://www.bikehotels.travel/bike-municipalities/dimos-skiathou/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει