(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Η Μαγνησία στο μάτι του “Ζορμπά” – Σαρώνει τη Σκιάθο – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεν υπάρχει αγνοούμενος στη Σκιάθο – Ο δήμαρχος Σκιάθου Πρεβεζάνος συγκάλεσε το Συντονιστικό Όργανο – Με μηχανήματα συνδράμει η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη – Τουλάχιστον 250 τουρίστες από ξενοδοχεία και καταλύματα στις πληγείσες περιοχές, φιλοξενούνται ήδη στο Skiathos Palace- Κλειστά αύριo τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί

Στο μάτι του “Ζορμπά” από το βράδυ του Σαββάτου η Μαγνησία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, η οποία δέχτηκε το ισχυρότερο “χτύπημα” της κακοκαιρίας.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους είναι αυτές του Τρούλου, της Αγ. Παρασκευής και των Κουκουναριών, με τον δήμαρχο Πρεβεζάνο σε πλήρη ετοιμότητα να συγκαλεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Ο δήμαρχος Πρεβεζάνος συγκάλεσε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, συνεδρίασε στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, με όλες τις υπηρεσίες (Πυροσβεστικό κλιμάκιο, Αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο) να δίνουν το παρών, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων λόγω ισχυρής κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί της Σκιάθου.

Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επισήμανε ότι ο Δήμος Σκιάθου θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, προσφέροντας προσωπικό αλλά και οχήματα.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ, όπως εσφαλμένα μεταδόθηκε από Αθηναϊκό τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ παρακαλούνται οι δημότες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου στο 24270 21199.

Με μηχανήματα συνδράμει η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη

Από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό του δημάρχου Πρεβεζάνου στάθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία συνδράμει τις προσπάθειες με μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

250 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο Skiathos Palace

250 τουρίστες, κυρίως προερχόμενοι από σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία – Σουηδία) και οι οποίοι βρίσκονταν σε ξενοδοχεία και καταλύματα στις πληγείσες περιοχές, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας στο ξενοδοχείο Skiathos Palace, της οικογένειας Δερβένη, η οποία ανέλαβε τη διαμονή και την σίτισή τους.

Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τέλος, λόγω ακριβώς των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί της Σκιάθου και κυρίως της έντονης βροχόπτωσης, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος με απόφασή του αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) για τη Δευτέρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει