ΒΙΝΤΕΟ – ΜΠΕΟΣ: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την αέρια ρύπανση στο Βόλο

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα: “Οι μετρήσεις, που έγιναν καθημερινά και επί 24 ώρες το 24ωρο, στο χρονικό διάστημα από 29 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2018, δεν κατέγραψαν προβλήματα ρύπανσης, είτε της ατμόσφαιρας, είτε του εδάφους…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε συνέντευξη Tύπου, την Τετάρτη, στο δημαρχείο του Βόλου, ο δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος και οι ειδικοί επιστήμονες κ. Παναγιώτης Σίσκος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Χημείας – Περιβάλλοντος και Απόστολος Σίσκος Γεωπόνος – Περιβαντολόγος, παρουσίασαν τα αποτελέσματα μετρήσεων που έγιναν σε ανεξάρτητο πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση εργαστήριο για την αέρια ρύπανση, αλλά και την ρύπανση του εδάφους από βαρέα μέταλλα, διοξίνες και φουράνια, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Δημητριάδας.

Οι μετρήσεις, που έγιναν καθημερινά και επί 24 ώρες το 24ωρο, στο χρονικό διάστημα από 29 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2018, δεν κατέγραψαν προβλήματα ρύπανσης, είτε της ατμόσφαιρας, είτε του εδάφους, αφού άλλοι ρύποι ούτε καν ανιχνεύθηκαν, ενώ άλλοι ήταν κατά πολύ μικρότεροι από τα διεθνή και ελληνικά επιτρεπτά όρια.

Ωστόσο παρά τα καθησυχαστικά αποτελέσματα των μετρήσεων, η Δημοτική Αρχή, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, δεν επαναπαύεται, αλλά αντίθετα παραμένει σε εγρήγορση και θα προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες όπου και όποτε απαιτηθεί και κριθεί απαραίτητο. Και αυτό γιατί η προσήλωση στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών, η εξυπηρέτηση των οποίων αποτελεί αποκλειστικό στόχο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και γίνεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, είναι συνεχής και αδιαπραγμάτευτη.

Σε αντίθεση με τις προκλητικές και λαϊκιστικές συμπεριφορές ανεύθυνων κοινωνικά ατόμων και ολιγάριθμων ομάδων, που σκορπώντας τρόμο και πανικό στους πολίτες, με αοριστολογίες, νεφελώδη και αντιεπιστημονικά στοιχεία και επιχειρήματα, επιχειρούν να χτίσουν πολιτικές καριέρες ή να προωθήσουν ιδιοτελή, δικά τους συμφέροντα, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει απαρέγκλιτα το έργο της, υποκαθιστώντας όταν αυτό απαιτείται για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας, ακόμα και τους καθ’ ύλη αρμόδιους φορείς, όπως εν προκειμένω η περιφέρεια και η κεντρική Κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει