ΒΟΛΟΣ: 43 θετικά κρούσματα Covid-19 σε σύνολο 536 ΔΩΡΕΑΝ rapid tests του Δήμου Βόλου

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της διενέργειας των rapid tests, που αποτελεί μια προσφορά του Δήμου Βόλου στους δημότες και σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία διενεργήθηκαν 350 tests στο σημείο δειγματοληψίας στον Βόλο από τα οποία τα 30 βρέθηκαν θετικά και 186 στη Νέα Ιωνία από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 13.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» απέναντι από το Δημαρχείο και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, Εφραιμίδη και Καισαρείας.

Με αφορμή τα νέα έκτακτα μέτρα (lockdown) που ανακοινώθηκαν και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Βόλου με τη διενέργεια των rapid tests για τον covid-19 και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των δημοτών, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυστυχώς αυτό που όλοι φοβόμασταν και απευχόμασταν δηλαδή ένα νέο lockdown, με όλες τις αναπόφευκτες οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες που θα επιφέρει, δεν το αποφύγαμε. Η κριτική, η γκρίνια, η μεμψιμοιρία και η αμφισβήτηση τούτη την ώρα σε τίποτα βοηθούν, αντίθετα προκαλούν σύγχυση και διχασμό σε μια κοινωνία τρομαγμένη και ανήσυχη που αναζητεί λύσεις στα αδιέξοδα που προκύπτουν.

Η «κορωνοκαπηλεία» και ο λαϊκισμός, η τυφλή και άλογη κομματική αντιπαράθεση και οι προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας για το λαό μας, είναι στάσεις ανεύθυνες και απαράδεκτες, που όλοι πρέπει να αποδοκιμάσουμε και να καταδικάσουμε απερίφραστα. Αντίθετα οφείλουμε να επιδείξουμε ευθύνη, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αναλαμβάνοντας ο καθένας μας, είτε θεσμικά, είτε ατομικά, το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την αντιμετώπιση μιας κρίσης, που εν τέλει, αποτελεί ένα παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό φαινόμενο.

Ως Δημοτική Αρχή, όπως και στην προηγούμενη περίοδο της καραντίνας, είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε δίπλα στον συμπολίτη μας, ενισχύοντας τόσο το κοινωνικό μας δίκτυο, που είναι πάντα ενεργό και σε ετοιμότητα, και εφαρμόζοντας άμεσα μέτρα οικονομικής ανακούφισης, ιδιαίτερα εκείνων που πλήττονται από το lockdown.

Ηδη δε από σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διενέργειας δωρεάν rapid tests, προσφορά του Δήμου Βόλου που αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες συμπολιτών μας και που προσδοκούμε ότι θα βοηθήσει να έχουμε μια σαφή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της τοπικής μας κοινωνίας.

Θέλω να επαναλάβω ότι όλοι μαζί με αλληλεγγύη, ενότητα και σύνεση θα πρέπει να σταθούμε απέναντι στην πρωτοφανή δοκιμασία που βιώνουμε, χωρίς αντιπαλότητες και αμφισβητήσεις. Η ώρα της κριτικής, για όσους την επιδιώκουν και την επιθυμούν, θα έρθει αργότερα. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης και αγώνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει