“Βόμβες” Μουτσινά στο Marconi 96,1: Όχι σε αντιμπεϊκό μπλοκ! Το αντί ποτέ δεν βοήθησε κανέναν… Και με τη δημοτική αρχή θα συζητήσουμε!

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Δεν εγκαταλείπω τον βουλευτικό στίβο – Αναλαμβάνω δράση στην αυτοδιοικητική κίνηση σαν στρατιώτης – Είναι δημοκρατική κίνηση ενεργών πολιτών και σαν τέτοια θα εκλέξει τον επικεφαλής της…”

Σε μια συνέντευξη που θα προκαλέσει αίσθηση προχώρησε ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας και τέως δήμαρχος Ιωλκού, Πάρις Μουτσινάς ως ένα από τα 22 μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας της ανεξάρτητης κίνησης ενεγών πολιτών “Βόλου κοινωνία”, η οποία δημοσιοποίησε την διακήρυξή της και την ερχόμενη Δευτέρα καλεί σε συμμετοχή στην ιδρυτική της συνέλευση.

Μιλώντας στην συχνότητα του Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ο κ. Μουτσινάς αρχικά ξεκαθάρισε ότι στην αυτοδιοικητική κίνηση συμμετέχει ως απλός στρατιώτης, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις διαδικασίες και τις ζυμώσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όπως είπε “είναι μια δημοκρατική, ανεξάρτητη, αδέσμευτη αυτοδιοικητική κίνηση, η οποία στην πορεία θα εκλέξει και τον επικεφαλής της. Είναι κίνηση ενεργών πολιτών και σαν τέτοια θα ακολουθήσει όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες”.

Ερωτηθείς εάν είναι της άποψης ότι η δημοτική αρχή Βόλου δεν πρόσφερε τίποτα στον τόπο, ο κ. Μουτσινάς μεταξύ άλλων τόνισε: “Η δημοτική αρχή του κ. Μπέου δεν ανοίγει έναν διάλογο και δεν αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, δεν έχει καλή σχέση με το προσωπικό, έχει δημιουργήσει αρνητικές σχέσεις, με τους θεσμούς, με τους δημοσιογράφους κλπ. Δημιουργεί κατά περίπτωση και ευκαιριακές συμμαχίες. Σε αυτά εμείς δεν συμφωνούμε. Τελικά υπάρχει ένα πολωτικό, διχαστικό κλίμα, αυτό το αρνούμαστε, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι τίποτα. Είναι μια δημοτική αρχή που προσπαθεί να παράξει. Είπαμε ότι παράγει πιο πολύ έργο στο κέντρο, ενώ έχει εγκαταλείψει τις περιφερειακές συνοικίες και τους πρώην καποδιστριακούς δήμους, αυτά τα λέμε και εκεί επάνω παίρνουμε θέση, δεν μηδενίζουμε όμως τίποτα”.

Αναφερθείς σε συμμαχίες και συνομιλίες με άλλες κινήσεις, κλήθηκε να απαντήσει εάν τις εννοεί όπως οι υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις, που έχουν απευθύνει τα δικά τους σχετικά καλέσματα, για να απαντήσει ως εξής: “Με την κάθε κίνηση μπορούμε να συζητήσουμε, αρκεί να κάνει αυτοκριτική. Εμείς είπαμε ότι τελικά οι κομματικές παρατάξεις ήταν προέκταση των κομμάτων και στην ουσία ετεροκαθορίζονταν και δεν έδιναν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα. Επηρεάζονταν, πιέζονταν και κατέληγαν τελικά να παρουσιάσουν ένα κακέκτυπο ανάπτυξης. Αυτό θέλω να το ξεπεράσουμε. Αν δεν το κάνουμε αυτό, αν δεν μπορέσουμε να έχουμε μια απάντηση, μια αυτοκριτική, μια σοβαρή στάση, δεν έχει νόημα να συζητάμε. Για να πάμε στην επόμενη μέρα, πρέπει να ξεπεράσουμε το παλιό. Το καινούργιο δεν γεννιέται έτσι από μόνο του, πρέπει να ξεπεράσουμε το παλιό ουσιαστικά και να γεννήσουμε το νέο. Και μη νομίζεται ότι είναι εύκολο να γεννηθεί το καινούργιο”.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν αυτές οι συμμαχίες θα έχουν ένα “αντιμπεϊκό” χαρακτήρα, ο κ. Μουτσινάς ξεκαθάρισε: “Όχι, όχι! Συζητάμε επί της ουσίας τα προβλήματα. Το αντί ποτέ δεν βοήθησε κανέναν”, για να καταλήξει ερωτηθείς “και με τη δημοτική αρχή θα συζητήσουμε και θα βάλουμε τα θέματα και θα την κρίνουμε και από εκεί και πέρα θα καθορίσουμε τη στάση μας”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει