Υπόμνημα των συνταξιούχων της Μαγνησίας στον Υπουργό Εργασίας

Υπόμνημα προς τον υπουργό Εργασίας για ορισμένα επείγοντα προβλήματα των συνταξιούχων,με αφορμή και τον κορονοϊό

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συγκεκριμένα στο υπόμνημά αναφέρεται τα εξής:

«Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, πολλές φορές έχουμε θέσει σε εσάς, όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων. Θεωρούμε ότι όλα τα αιτήματά μας είναι δίκαια και τα διεκδικούμε στο σύνολό τους, γιατί όλες οι περικοπές στις οποίες υποβλήθηκαν οι συνταξιούχοι για δέκα τώρα χρόνια είναι άδικες.

Αυτή την περίοδο που η χώρα μας μαστίζεται από την πανδημία, υπάρχουν ορισμένα πολύ επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι. Προβλήματα που ανήκουν στη δική σας αρμοδιότητα και απευθυνόμαστε σε εσάς για την αντιμετώπισή τους. Τα προβλήματα που αφορούν την Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα έχουμε θέσει με υπόμνημά μας στον υπουργό Υγείας.

Το πρώτο: Όπως σας είναι γνωστό για αρκετά μεγάλο διάστημα δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που έχουν υποβάλει αίτηση απόδοσης της σύνταξής τους, ένα μέρος από αυτούς παίρνει μόνο προσωρινή σύνταξη και ένα μέρος τους δεν έχει λάβει ούτε αυτή. Οι δικαιούχοι αυτοί αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες. Γι’ αυτό θεωρούμε σωστό να δοθεί από εσάς εντολή από τα χρήματα που δικαιούνται και θα τα λάβουν αναδρομικά, ένα μέρος από αυτά να τους αποδοθεί άμεσα για τις αυξημένες ανάγκες αυτής της περιόδου.

Το δεύτερο: Όλοι συνταξιούχοι τα χρόνια της κρίσης είχαν θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές κ.ά. Οι συντάξεις τους μειώθηκαν δραματικά και βρίσκονται κοντά στα προνοιακά βοηθήματα. Είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης, αλλά και του Πάσχα, η κυβέρνηση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους κανονικά το δώρο τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει