Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Πηλίου Γραμμένος: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

“Η διαχείριση των υδάτων δεν μπορεί να γίνει με κρυφές ατζέντες…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα τα οποία αφορούσαν τη διαχείριση των υδάτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου, καθώς και την ύπαρξη, από πλευράς ενός εκ των συνυποψήφιων κρυφής ατζέντας εκμετάλλευσης πιθανόν και πώλησης δικαιωμάτων χρήσης δημοτικών υδάτων. Μάλιστα υπήρξε και αναφορά του ονόματος του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος για την πληροφορία μεταπήδησε από την παράταξη της εν ενεργεία δημοτικής αρχής σε άλλη παράταξη ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα συνταξιοδότησης του ως επαγγελματίας πολιτικός, ο οποίος πράγματι κατά την περίοδο 2012-2014 ασχολήθηκε ενεργά με τον συγκεκριμένο τομέα και προαλειφόταν μάλιστα για πρόεδρος της ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης) Νοτίου Πηλίου η σύσταση της οποία δεν εγκρίθηκε τελικά.

Όπως αναφέρει ο σοφός λαός «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και θα σας εξηγήσουμε επακριβώς τι εννοούμε.

Στις 8 Μαρτίου του 2012 και μετά από αίτηση επιχειρηματία για χρήση πλεονάζοντος ύδατος από πηγές του Δήμου συνεδρίασε εκτάκτως το Τοπικό Συμβούλιο Αγ. Γεωργίου Νηλείας, στο οποίο συμμετείχε και ο υπογράφων του άρθρου, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα (απόφαση ΤΣ 9/2012) τη μη χορήγηση νερού. Για την ιστορία για την συγκεκριμένη αίτηση η σημερινή Δημοτική Αρχή «έκλεινε το μάτι» στον συγκεκριμένο επιχειρηματία αφού αυτή τον καθοδήγησε στην κατάθεση αίτησης χρησιμοποιώντας τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ, τον οποίο μάλλον σήμερα δικαίως κατηγορεί αποκρύπτοντας όμως εσκεμμένα ότι είχε και η ίδια πλήρη γνώση , ως «λαγό» της υπόθεσης. Μάλιστα στο προτελευταίο ΔΣ το οποίο εξέλεξε τον νέο Πρόεδρο του ΔΣ δεν ήταν λίγα τα υπονοούμενα της Δημοτικής Αρχής προς τον απερχόμενο Πρόεδρο για σκοτεινές διασυνδέσεις και πρακτικές ως αναφορά τον τομέα ύδρευσης-άρδευσης προς όφελος του ιδίου. Τι μας κρύβουν άραγε; Για του λόγου του αληθές τα πρακτικά του ΔΣ είναι στη διάθεση των Δημοτών με μία απλή αίτηση.

Το νερό σίγουρα αποτελεί δημόσιο αγαθό. Η διαχείριση του όμως ξεπερνά το επίπεδο της πολιτικής εκμετάλλευσης δεδομένου ότι η ξαφνική φιλία της Δημοτικής Αρχής με το κυβερνών κόμμα απέφερε στα λόγια χρήματα εν όψη των εκλογών. Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει να δείξει μηδενικό έργο σε επίπεδο καλλιέργειας πηγών, συντήρησης ή αναβάθμισης του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης, αναβάθμισης των γεωτρήσεων εκτός κάποιων εξαιρέσεων και μετά από δημόσια κατακραυγή, έγκαιρης παρέμβασης σε περίπτωση βλάβης, εξυγίανση των βεβαιωτικών καταλόγων χρέωσης ύδρευσης-άρδευσης, με άλλα λόγια ανταποδοτικότητα υπηρεσιών και αγαθού στους Δημότες του Νοτίου Πηλίου. Το νερό δεν είναι μόνο το Παναγιώτικο για το οποίο κάποιοι έπρεπε να είναι ήδη υπόλογοι για την άθλια κατάσταση που έχει περιέλθει και να υποχρεωθούν να παρέμβουν αποτελεσματικά αλλά πώς να γίνει αυτό αφού ο ένας συγκαλύπτει τον άλλο.

Σίγουρα η διαχείριση των υδάτων δεν μπορεί να γίνει με κρυφές ατζέντες αφού φαίνεται ξεκάθαρα, και θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση ενός εν ενεργεία και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου αντίπαλου αυτοδιοικητικού σχηματισμού, ότι τα πράγματα για αυτούς που κονταροχτυπιούνται λυσσαλέα, για την διατήρηση οι μεν για την υφαρπαγή οι δε της εξουσίας, είναι «μιλημένα».

Εμείς η Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών δεσμευόμαστε ότι προτεραιότητά μας είναι η πλήρως διαφανή διαχείριση του θέματος του νερού και σε συνεννόηση με τους Δημότες οι οποίοι μπορούν να προτείνουν αποτελεσματικές λύσεις.

Οποιοσδήποτε τολμά να υπονομεύει και να παζαρεύει δημόσια αγαθά για προσωπικό του όφελος θα μας βρει απέναντί Πρόσωπο με Πρόσωπο.

Κων/νος Γραμμένος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Νοτίου Πηλίου
Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει