Ζ. Μακρή: Ενημέρωση για νέα χρηματική περίοδο της αγροτικής πολιτικής

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Έντονο,  ζωηρό και διακομματικό ήταν το ενδιαφέρον των βουλευτών – μελών της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής όσον αφορά  την ενημέρωση για θέματα Αγροτικής Πολιτικής και χρηματοδοτικών εργαλείων που έλαβαν από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Μπαγινέτα, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Υποεπιτροπής, της οποίας Πρόεδρος είναι η κα Ζέττα Μ. Μακρή, Βουλευτής Μαγνησίας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε αναλυτικά για την αγροτική πολιτική της τρέχουσας χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020, τους ρυθμούς απορρόφησης των κοινοτικών  κονδυλίων καθώς και τις στρατηγικές τις οποίες έχει αρχίσει να επεξεργάζεται η νέα Κυβέρνηση προκειμένου να εκ- κινηθεί η διαπραγμάτευση με τη νέα ηγεσία της ΕΕ για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027, με έμφαση στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Λόγω του ενδιαφέροντος που υπήρξε, ο κ. Μπαγινέτας, προθυμοποιήθηκε να ενημερώσει την Υποεπιτροπή, σε δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ δήλωσε πρόθυμος να ενημερώσει σχετικά, επιπλέον, και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Η κα Μακρή, δέχθηκε για ακόμη μία φορά επαίνους από τους συναδέλφους της για την επιλογή των θεμάτων στις Επιτροπές που προεδρεύει και δεσμεύθηκε, ό,τι προκειμένου να καλύψει σε βάθος όλα τα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης που έθεσαν οι Βουλευτές, να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση με το ίδιο θέμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει