Ζ. Μακρή: Ενίσχυση του Κ.Υ. Σκιάθου με νοσηλευτικό προσωπικό, ενόψει των οριζόντιων εμβολιασμών στα νησιά με 10.000 κατοίκους

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, μετά από ενημέρωση που είχε, τόσο από τον διευθυντή του Κ.Υ. Σκιάθου κ. Γιάννη Ριζοδήμο, όσο και από τα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Σκιάθου, επικοινώνησε άμεσα, στο διοικητή της 5ης Υ. ΠΕ κ. Φώτη Σερέτη για την ενίσχυση του κέντρου υγείας με επιπλέον προσωπικό.

Ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ γνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Κ.Υ. Σκιάθου, πληροφόρησε, την κ. Μακρή, πως, την ερχόμενη Δευτέρα, θα ορκιστεί, ως επικουρικό προσωπικό μία νοσηλεύτρια πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ), προκειμένου να συμβάλλει ουσιαστικά, στην επιτυχή και έγκαιρη υλοποίηση του οριζόντιου εμβολιασμού, των κατοίκων της Σκιάθου, στα πλαίσια του προγραμματισμού του υπουργείου Υγείας, για τον συνολικό και χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, εμβολιασμό, του πληθυσμού, όλων των νησιών της χώρας που έχουν έως 10.000 κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρότερων νησιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Βορείων Σποράδων, αποτελεί, βασική προτεραιότητα στον κυβερνητικό σχεδιασμό, προκειμένου οι νησιωτικές περιοχές να αποτελέσουν αφενός, ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς και αφετέρου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προστασία του μόνιμου πληθυσμού τους από τον κορωνοϊό.

Η κ. Μακρή, ευχαρίστησε τον κ. Σερέτη για την άμεση αντίδραση και ενημέρωση ενώ μετέφερε την ευχάριστη αυτή είδηση, τόσο στον κ. Ριζοδήμο όσο και στα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΤΟ. « Ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρών και μεσαίων νησιών της χώρας μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά οι Βόρειες Σποράδες και η Σκιάθος δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση από την στιγμή που, για ακόμη μία χρονιά, θα είναι με βεβαιότητα, ανάμεσα στους δημοφιλέστερους, τουριστικά, προορισμούς της χώρας.».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει