Ζαχαριάδης στο Marconi 96,1: “Μόλις σωπάσουν τα τζιτζίκια, θα φανούν οι τεράστιες πληγές στο σώμα της κοινωνίας και της οικονομίας – Η ΝΔ δεν έχει σχέδιο…”

“Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και δυστυχώς και το ΚΙΝΑΛ της κας Γεννηματά μετατοπίστηκε στρατηγικά προς τη ΝΔ…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, απαντώντας σε μια σειρά ερωτημάτων γύρω απ’ όλο το φάσμα των θεμάτων της επικαιρότητας.

Ερωτηθείς αρχικά και σχετικά με τις διορθωτικές αλλαγές στο σχήμα της κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε με νόημα: “Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η παράταξη έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογικοπολιτική γραμμή, που βεβαίως ρόλο παίζουν και κάποια πρόσωπα, αλλά νομίζω ότι αυτή η γραμμή που έχουν υπερβαίνει τα πρόσωπα… Ήδη στο επίπεδο της κοινωνίας, στο επίπεδο της οικονομίας μία σειρά από δείκτες καταγράφουν κατακόρυφη χειροτέρευση, γι’ αυτό μόλις υποχωρήσει ο Αύγουστος, μόλις σωπάσουν τα τζιτζίκια και αρχίσουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες, θα φανούν οι τεράστιες πληγές στο σώμα της κοινωνίας και της οικονομίας. Κι εκεί βλέπουμε ότι η ΝΔ δεν έχει σχέδιο”.

Ο κ. Ζαχαριάδης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα για τη συσπείρωση στον κεντροαριστερό πολιτικό χώρο, απάντησε μεταξύ άλλων: “Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και δυστυχώς και το ΚΙΝΑΛ της κας Γεννηματά μετατοπίστηκε στρατηγικά προς τη ΝΔ… Μετά τη δεύτερη κρίση πάμε σε μία σφοδρή σύγκρουση προοδευτικών – συντηρητικών δυνάμεων, πρέπει όλοι να διαλέξουν τη πλευρά απ’ την οποία θέλουν να είναι και τα πολιτικά υποκείμενα και τους χώρους και τα κόμματα, που θα αποφασίσουν και οι εκλογείς, θα τα βρει και η ιστορία, το ζήτημα είναι πάνω απ’ όλα οι πολιτικές που ασκούνται και εφαρμόζονται”.

Σχολιάζοντας τη ρητορική της ΝΔ που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το ηθικό του πλεονέκτημα, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: “Η ΝΔ ξέρει ότι τμήμα των στελεχών της ΝΔ ή και τμήμα της πολιτικής της, έχει απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα και θέλει να παρουσιάσει μία ισοπέδωση στο πολιτικό σύστημα, ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Είναι απολύτως προφανές ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι και δεν θα γίνουμε όλοι οι ίδιοι, γιατί έχουμε άλλες ιστορικές και πολιτικές ιεραρχήσεις”.

Τέλος και απαντώντας σχετικά με τα εθνικά θέματα, ο κ. Ζαχαριάδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει συγκαλέσει ακόμα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σε μια τόσο ταραχώδη και έξαλλη περίοδο, ενώ πρόσθεσε: “Εμείς, καταλαβαίνετε από πατριωτική ευθύνη, δεν θα κάνουμε σ’ αυτά τα ζητήματα αντιπολίτευση με περικεφαλαίες και με χλαμύδες και με ακόντια, όπως μας έκαναν, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε σοβαρά. Και αν θέλετε, η πρόθεσή μας είναι πρώτα να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και μετά να κάνουμε κριτική. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την εξωτερική πολιτική. Αλλά εδώ χρειάζεται ενημέρωση”, κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει