Συναντήσεις Μακρή με τους υπουργούς Χατζηδάκη, Βορίδη και Καραμανλή για το φράγμα “Παναγιώτικο”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Διαδοχικές συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους υπουργούς: κ. Μ. Βορίδη, υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, κ. Κων. Αχ. Καραμανλή, υπουργό υποδομών και μεταφορών και κ. Κ. Χατζηδάκη, υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, είχε την Τρίτη η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας, κα Ζέττα Μ. Μακρή, κατόπιν πρωτοβουλίας της, για τα σοβαρά προβλήματα της αποκατάστασης του φράγματος «Παναγιώτικο» στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Ενώ, αμέσως μετά, η κ. Μακρή, αφού, πρώτα, ενημέρωσε τους υπουργούς, κατέθεσε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά ευρύ και δεν περιορίζεται απλώς στα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά επεκτείνεται και σε θέματα στατικότητας και χρηματοδοτήσεων μελετών για τη θεραπεία της λειτουργικότητας του φράγματος, προκειμένου να δοθούν από τα υπουργεία γραπτές και αναλυτικές απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης.

Δεδομένου ότι το φράγμα «Παναγιώτικο» έχει ως στόχο την υδροδότηση της περιοχής του Νοτίου Πηλίου και, συνεπώς, αποτελεί εξαιρετικά σημαντική υποδομή για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της συγκεκριμένης περιοχής, η κ. Μακρή, έθεσε στους υπουργούς τους προβληματισμούς και την αγωνία τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των πολιτών για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ταμιευτήρα μέσω της θεραπείας του φράγματος.

Μετά την ενημέρωση από την κ. Ζ. Μακρή, τόσο ο κ. Βορίδης, όσο και ο κ. Χατζηδάκης απάντησαν ότι αρμοδιότητα των υπουργείων τους δεν υφίσταται για τα θέματα που θέτει η δημοτική αρχή. Ενώ, ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει εντός της εβδομάδας για τυχόν δυνατότητα υποστήριξης από τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου των καταγγελθέντων στατικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κατασκευή του. Εννοείται ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να ενημερώσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία και είναι η πλέον αρμόδια, και είναι βέβαιο ότι θα επιληφθεί σύντομα και με επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, η κ. Μακρή θα συνεργασθεί στενά με τον Δήμο ώστε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης στα υπουργεία που διαθέτουν σχετικούς πόρους για την εκπόνηση των μελετών και τη συντήρηση, τελικώς, του φράγματος, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς, αύριο, η κ. Μακρή θα συναντηθεί με τον υφυπουργό, κ. Θ. Λιβάνιο, προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα σε συνέχεια υποβληθέντος αιτήματος του Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει