Βουλγαρία: Η Σόφια εισάγει ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων


Μια Ζώνη Χαμηλών Εκπομπών εισήχθη στη Σόφια την Παρασκευή και θα είναι σε ισχύ έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Δήμου Σόφιας. Η Ζώνη Χαμηλών Εκπομπών καλύπτει μια περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας που αποκαλείται το μικρό δαχτυλίδι. Περιλαμβάνει τις λεωφόρους Βασίλ Λέβσκι, Πατριάρχη Ευθυμίου και Σλιβνίτσα και τις οδούς Στρατηγού Σκομπέλεφ και Οπαλτσένσκα.

Η απόφαση για τη θέσπιση ζώνης χαμηλών εκπομπών εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στα τέλη του 2022 σε συμμόρφωση με απόφαση του δημοτικού δικαστηρίου της Σόφιας. Τότε, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Δήμος Σόφιας πρέπει να εισαγάγει ζώνες χαμηλών εκπομπών στο πλαίσιο των μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσβαση στη ζώνη της πόλης θα περιοριστεί σε βενζινοκίνητα οχήματα των οποίων η ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης είναι πριν από την 1η Ιανουαρίου 1996 και σε πετρελαιοκίνητα οχήματα ταξινομημένα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2002.

Ο περιορισμός δεν ισχύει για αυτοκίνητα πολιτών των οποίων η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας είναι στον μικρό δακτύλιο και σε άτομα με αναπηρία.

Ζώνες χαμηλών εκπομπών έχουν εισαχθεί σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στόχος τους είναι η μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις πόλεις, πρόσθεσε ο Δήμος Σόφιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ, BTAZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει