Δεν προσκλήθηκε η Ρωσία στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την ΑσφάλειαΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 20:17

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έλαβε πρόσκληση προκειμένου να εκπροσωπηθεί στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Η διάσκεψη, που αποκαλείται επίσης «Νταβός για την Άμυνα», θα διεξαχθεί στο Μόναχο από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από την επέτειο της έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεν επιθυμούμε να δώσουμε βήμα σε όσους έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Κρίστοφ Χόισγκεν, ο προεδρεύων της ετήσιας διάσκεψης – της μεγαλύτερης παγκοσμίως για θέματα που αφορούν την Άμυνα και την Ασφάλεια.

Πέρυσι το Κρεμλίνο επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Χόισγκεν, επί μακρόν σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι στόχος της φετινής διάσκεψης είναι να μην περιοριστεί σε μια εκδήλωση όπου Ευρωπαίοι και Αμερικανοί απλώς αντάλλαξαν απόψεις και έτσι προσκλήθηκαν περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ειδικοί από αναδυόμενες οικονομίες.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 20:17Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει