«Ηλέκτρα»: Θα αποκαλυφθεί, τελικά, η σχέση Παύλου και Ηλέκτρας;


Ο Νικόλας παίζει διπλό παιχνίδι με τον πατέρα του και τον αδερφό του θέλοντας να κερδίσει την εύνοιά τους. Ο Παύλος έχει αποφασίσει να παραμείνει στο νησί. Ο Βασίλης με την Ουρανία ενώ το παίζουν χωρισμένοι, ετοιμάζουν μυστικό γάμο. Ο Σωτήρης ανακοινώνει στην Ηλέκτρα πως θα πάνε για δέκα μέρες ένα ταξίδι αναψυχής στην Αθήνα. Πώς θα αντιδράσει ο Παύλος όταν το μάθει; Η Ουρανία με το Βασίλη βρίσκονται επιτέλους στην εκκλησία. Εκεί όμως, ενώ η τελετή έχει ξεκινήσει, θα βρεθούν, έξαλλοι και οι γονείς τους. Θα ολοκληρωθεί το μυστήριο; Ο Περλεπές, αποφασισμένος να βρει στοιχεία εναντίον του, ανοίγει την τσάντα του Παύλου. Και βρίσκει: το γράμμα που ετοιμάζεται να στείλει στην αδερφή του. Ένα γράμμα που της μιλά για τη ζωή του στην Αρσινόη και τη σχέση του με την Ηλέκτρα. Η Ηλέκτρα με τον Σωτήρη ετοιμάζονται για το ταξίδι στην Αθήνα. Ο Σωτήρης ζητά απ’ τον Χάρη να παρακολουθεί τις κινήσεις του Παύλου. Κι ο Χάρης με τη σειρά του, του ζητά να βρει στην Αθήνα την Πόπη. Του δίνει τη διεύθυνσή της. Ο Περλεπές ενημερώνει τον Σωτήρη για το γράμμα που βρήκε. Η Ηλέκτρα συναντά τον Παύλο. Φοβάται πως σε λίγο όλο το νησί θα ξέρει γι’ αυτούς…

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις της συναρπαστικής ερωτικής δραματικής σειράς εποχής «Ηλέκτρα», που μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:10

Επεισόδιο 37ο. Ο Σωτήρης μόλις έχει διώξει τα κορίτσια απ’ το σπίτι και κλειδώνει την Ηλέκτρα στην κρεβατοκάμαρα. Γίνεται απότομος και σκληρός απέναντί της. Ζητά να του εξηγήσει την αλλαγή στην συμπεριφορά της. Δείχνει ότι «δεν είναι στον γάμο τους». Δεν θα την αφήσει ελεύθερη μέχρι να του πει. Ο Νικόλας παίζει διπλό παιχνίδι με τον πατέρα του και τον αδερφό του θέλοντας να κερδίσει την εύνοιά τους, διαβάλλει τον έναν στον άλλο. Ο Παύλος έχει αποφασίσει να παραμείνει στο νησί. Η Δόμνα προσπαθεί να τον ψαρέψει για τη σχέση του με την κόρη της και τον απειλεί έμμεσα. Ο Βασίλης με την Ουρανία ενώ το παίζουν χωρισμένοι, ετοιμάζουν μυστικό γάμο. Ο Σωτήρης ανακοινώνει στην Ηλέκτρα πως θα πάνε για δέκα μέρες ένα ταξίδι αναψυχής στην Αθήνα. Πώς θα αντιδράσει ο Παύλος όταν το μάθει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:10

Επεισόδιο 38ο. Έφτασε η ημέρα του κρυφού γάμου της Ουρανίας με τον Βασίλη! Η Μερόπη όμως, που έχει βρει το γαμήλιο δαχτυλίδι, το δείχνει στην Δόμνα και καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά τους ετοιμάζονται να παντρευτούν! Τα σχέδια του ζευγαριού στραβώνουν και όλα κρέμονται από μια κλωστή. Θα τα καταφέρουν ή θα ακυρωθεί ο γάμος τελευταία στιγμή; Ο Νικόλας συνεχίζει το ύπουλο σχέδιό του να πετάξει εκτός διαθήκης τον Σωτήρη, δηλητηριάζοντας υπόγεια τον πατέρα τους. Του βάζει φιτιλιές για τον Σωτήρη και το ταξίδι αναψυχής που ετοιμάζει με την Ηλέκτρα στην Αθήνα. Ο Χάρης δεν πείθεται με το γράμμα που υποτίθεται πως έστειλε η Πόπη και ζητάει από τη χωροφυλακή Αθηνών να ελέγξουν αν ζει στη διεύθυνση απ’ την οποία στάλθηκε. Ο Παύλος τρελαίνεται μαθαίνοντας ότι η Ηλέκτρα θα λείψει για τόσες μέρες με τον άντρα της και καταλαβαίνει πως ο ίδιος δε θα είναι ποτέ προτεραιότητά της. Ζητά να μην πάει, χαϊδεύοντας το πρόσωπό της… αλλά κάποιος τους βλέπει και καταλαβαίνει αμέσως την κρυφή τους σχέση… ποιος;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:10

Επεισόδιο 39ο. Ο Σωτήρης ζητά από τον Περλεπέ να παρακολουθεί τις κινήσεις του Παύλου στο σχολείο. Είναι βέβαιος πως κάτι κρύβει. Η Ουρανία με το Βασίλη βρίσκονται επιτέλους στην εκκλησία. Εκεί όμως, ενώ η τελετή έχει ξεκινήσει, θα βρεθούν, έξαλλοι και οι γονείς τους. Θα ολοκληρωθεί το μυστήριο; Ο Νικόλας κάνει πρόταση στο Φανούρη να γίνει τα αυτιά και τα μάτια του στο ναυπηγείο, δίνοντάς του χρήματα. Αργότερα θα μιλήσει στον Βρεττό για τις υποψίες του σχετικά με τον εμπρησμό: ίσως πίσω του να κρύβεται ο Φανούρης. Η Ζωή αφήνει υπόνοιες στον Παύλο για τη σχέση του με την Ηλέκτρα. Τι έχει καταλάβει; Κι ο Περλεπές, αποφασισμένος να βρει στοιχεία εναντίον του, ανοίγει την τσάντα του Παύλου. Και βρίσκει: το γράμμα που ετοιμάζεται να στείλει στην αδερφή του. Ένα γράμμα που της μιλά για τη ζωή του στην Αρσινόη και τη σχέση του με την Ηλέκτρα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:10

Επεισόδιο 40ό. Η Δόμνα ανακαλύπτει στα πράγματα του Βασίλη αρκετά χρήματα κι υποψιάζεται ότι προέρχονται από βρωμοδουλειές. Δόμνα και Στέργιος του επιτίθενται άγρια, μα αυτός δεν ομολογεί ότι προέρχονται απ’ το μπαρμπούτι. Η Ηλέκτρα με τον Σωτήρη ετοιμάζονται για το ταξίδι στην Αθήνα. Ο Σωτήρης ζητά απ’ τον Χάρη να παρακολουθεί τις κινήσεις του Παύλου. Κι ο Χάρης με τη σειρά του, του ζητά να βρει στην Αθήνα την Πόπη. Του δίνει τη διεύθυνσή της. Ο Περλεπές ενημερώνει τον Σωτήρη για το γράμμα που βρήκε. Η Ηλέκτρα συναντά τον Παύλο. Φοβάται πως σε λίγο όλο το νησί θα ξέρει γι’ αυτούς. Τον αποχαιρετά και φεύγει. Φτάνει με τον άντρα της στην Αθήνα. Ο Παύλος θέλοντας να μάθει το όνομα του ξενοδοχείου τους, πηγαίνει να το ζητήσει, με μια δικαιολογία, στο δημαρχείο. Επάνω στο γραφείο του δημάρχου βλέπει δυο χαρτιά. Στο ένα γράφει τη διεύθυνση της Πόπης και στο άλλο «Ντίνα Δανέζη».

Η ιστορία…

Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της…

Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

«Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη), Νεκτάρια Παναγιωτοπούλου (Σοφία), Βίκτωρας Πέτσας (Βασίλης), Νίκος Ιωαννίδης (Σταύρος), Παύλος Κουρτίδης (Ορέστης), Μανώλης Γεραπετρίτης (Περλεπές- Διευθυντής σχολείου), Αλέξανδρος Πιεχόβιακ (Νώντας), Γκαλ Ρομπίσα (Μάρκος), Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης (αστυνομικός Χάρης), Χρήστος Γεωργαλής (Σεραφεντίνογλου), Γρηγορία Μεθενίτη (Πόπη), Ιφιγένεια Πιερίδου (Ουρανία), Αστέριος Κρικώνης (Φανούρης), Φανή Καταβέλη (Ελένη), Ευγενία Καραμπεσίνη (Φιλιώ), Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου (Ντίνος), Άρης Αντωνόπουλος (υπαστυνόμος Νίνης), Ελένη Κούστα (Μάρω), Αλκιβιάδης Μαγγόνας (Τέλης).

Σενάριο: Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Γιάννης Μάνος
Ενδυματολόγος: Έλενα Παύλου
Σκηνογράφος: Κική Πίττα
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή: ΕΡΤZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει