Η αντεπίθεση του Κιέβου ίσως αποτελέσει τραγωδία για τη Ρωσία, προειδοποιεί ο ΠριγκόζινΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 07:08

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι άνδρες του, που πολεμούν κυρίως στην Μπαχμούτ (ανατολική Ουκρανία) συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις πυρομαχικών, ενώ προειδοποίησε ότι η αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να αποτελέσει «τραγωδία» για τη Ρωσία.

«Εμείς [σ.σ. η Βάγκνερ] δεν λαμβάνουμε παρά το 10-15% των πυρομαχικών που χρειαζόμαστε», είπε το αφεντικό της εταιρείας μισθοφόρων στον ρώσο μπλόγκερ Σίμιον Πέγκοφ.

Ο κ. Πριγκόζιν, που προσάπτει ευθύνες για τις ελλείψεις πυρομαχικών σε ρώσους επιτελείς, εκτιμά ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα εξαπολυθεί περί τα μέσα Μαΐου. «Αυτή η αντεπίθεση μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία για τη χώρα μας», προειδοποίησε.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται σε –συχνά δημόσια– διένεξη με την ρωσική στρατιωτική ιεραρχία, την οποία κατηγορεί πως δεν ανεφοδιάζει με επαρκείς ποσότητες πυρομαχικών της χώρας του. Έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του ρώσου υπουργού Άμυνας, του Σεργκέι Σοϊγκού.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα πως οι προετοιμασίες για την αντεπίθεση πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 07:08Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει