Μακελειό στη Γάζα με 700 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο


Χωρίς έλεος σφυροκοπά τη Γάζα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας ο ισραηλινός στρατός, με τους Παλαιστίνιους να κάνουν λόγο στο Al Jazeera για 700 νεκρούς από τις τελευταίες επιχειρήσεις μόνο το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των νεκρών λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στο θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε 15.523, ενώ υπάρχουν και 41.316 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Oι ισραηλινές δυνάμεις πιέζουν με αμείωτους ρυθμούς την Λωρίδα της Γάζας- ακόμα και τη Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με εντεινόμενες εκκλήσεις από την πλευρά των ΗΠΑ να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε LIVE εικόνα από Γάζα

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Οι IDF έχουν ανακαλύψει 800 φρεάτια της Χαμάς

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν στο τεράστιο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς με σήραγγες και μπούνκερ από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα και έχουν καταστρέψει περισσότερα από τα μισά από αυτά, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση έλεγε πριν από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που μετράει ήδη οκτώ εβδομάδες, ότι έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα με σήραγγες–ένα δίκτυο που σε έκταση συγκρίνεται με το σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης–για προστασία και για χρήση ως επιχειρησιακή της βάση.

Αυτό τα κατέστησε πρωταρχικούς στόχους για τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς με διαπεραστικά πυρομαχικά και μηχανικούς του στρατού που χρησιμοποιούν ρομπότ για χαρτογράφηση ή εκρηκτικό ζελέ, το οποίο μπορεί να διασκορπιστεί στα περάσματα (των τούνελ).

“Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτίρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός.

Από τα περίπου 800 φρεάτια που ανακαλύφθηκαν, είπε ο στρατός, τα 500 έχουν καταστραφεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από επιχειρησιακές μεθόδους περιλαμβανομένης της “ανατίναξης και της σφράγισης”. Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι “πολλά μίλια” από βασικές διαδρομές των τούνελ έχουν καταστραφεί.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει