Οι Β. Σποράδες στο Πορτοκαλί – Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Παρασκευή

Η αντιπεριφερειάρχης Δ. Κολυνδρίνη κήρυξε σε επιφυλακή τη νησιωτική Μαγνησία, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ενημερώνοντας δια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, όπως εκδόθηκε από την Γ.Γ.Π.Π. και που ισχύει για την Παρασκευή 12 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) για τις Σποράδες.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον, βάσει της εγκυκλίου 2648/2016 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας των Β. Σποράδων για την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ

160812.gif

Μπορεί επίσης να σας αρέσει