Ο Αντρέα Κοτσολίνο αποποιήθηκε τη βουλευτική του ασυλία και δήλωσε αθώοςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 15:19

Ο Ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής, Αντρέα Κοτσολίνο, μιλώντας την Τρίτη στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποποιήθηκε τη βουλευτική του ασυλία και δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ποινική ευθύνη σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο «Qatargate».

Ο Κοτσολίνο πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι «πολύ γενικού περιεχομένου» και υποστήριξε ότι ουδέποτε δωροδοκήθηκε με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

«Αγνοώ πλήρως τις δραστηριότητες των κύριων Τζόρτζι και Παντσέρι», δήλωσε ο ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Ο Κοτσολίνο υπογράμμισε, τέλος, ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη από τον βοηθό του, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, πριν από κρίσιμη ψηφοφορία που αφορούσε το Κατάρ, δεν είχε λάβει την έγκρισή του και ότι «αντιθέτως, ο ίδιος υπερψήφισε τροπολογίες οι οποίες στιγμάτιζαν την όλη πολιτική του Κατάρ».

Στις 31 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Ταραμπέλα

Παράλληλα, στις 31 Ιανουαρίου, η επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 15:19Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει