Το ΕΠΑΛ Βελεστίνου μεγάλη απόδειξη του έργου μας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τονίζει η πρώην Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου για το νέο διδακτήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ένα ακόμα έργο μας, το νέο σχολικό κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου, ένας από τους σημαντικότερους στόχους που βάλαμε ως Δημοτική Αρχή παραδίδεται στους νέους της περιοχής μας, στην τοπική κοινωνία.
Το ΕΠΑΛ Βελεστίνου στεγάζεται πλέον στο νέο διδακτήριο, ένα έργο- κόσμημα για την περιοχή μας που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.
Είναι ένα κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το μοναδικό σχολικό κτίριο που κατασκευάστηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου τα τελευταία χρόνια, αλλά και το μοναδικό διδακτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανεγέρθηκε στη Μαγνησία την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον, είναι το μεγαλύτερο σχολικό έργο και από άποψη προϋπολογισμού, 3.568.000 ευρώ, που έγινε στη Θεσσαλία το τελευταίο διάστημα.
Η ικανοποίηση μας είναι μεγάλη, γιατί, πέραν των άλλων, σηματοδοτεί την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας που κάναμε ως Δημοτική Αρχή, ακόμα και για έργα που σε κάποιους φαινόταν άπιαστο όνειρο.

Και δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό που καταφέραμε.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τη μεγάλη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου, σχεδιάσαμε το έργο και ολοκληρώσαμε όλες τις απαραίτητες κατασκευαστικές μελέτες και αδειοδοτήσεις. Αποφασίσαμε ως καλύτερη θέση τον χώρο δίπλα στο Γενικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βελεστίνου, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δευτεροβάθμιο σχολικό συγκρότημα στο δήμο μας. Σε καιρούς μνημονίων και οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, διεκδικήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις πόρους από το ΕΣΠΑ.
Και δικαιωθήκαμε για αυτή μας την επιλογή.
Με τη συγκατάθεση της Περιφέρειας αντλήσαμε πόρους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανέγερση του διδακτηρίου.
Επί των ημερών μας έγινε ο διαγωνισμός του έργου, η θεμελίωση, ξεκίνησε η ανέγερση του κτιρίου και με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου πολύ σύντομα ολοκληρώθηκε.

Έτσι, με το νέο διδακτήριο αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα του ΕΠΑΛ που στεγαζόταν σε ακατάλληλους χώρους, αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων μας και η περιοχή μας αποκτά προστιθέμενη αξία.
Ως Δημοτική Αρχή επενδύσαμε στη γνώση, επενδύσαμε στην εκπαίδευση, γιατί θέλουμε ένα τόπο με μέλλον.

Ένας τόπος προοδεύει, δημιουργεί υποδομές, υπηρεσίες, αποκτά ισχύ, όταν οι αρμόδιοι εργάζονται ουσιαστικά και παραγωγικά, με τεχνογνωσία και μεράκι.
Και εμείς αυτή την οδό ακολουθήσαμε.
Για να κάνουν σήμερα μάθημα οι νέοι μας σε αίθουσες και εργαστήρια που θα τα ζήλευαν ακόμη και σχολεία μεγάλων αστικών κέντρων.
Και το ΕΠΑΛ Βελεστίνου είναι μόνο ένα από τα έργα που δικαιώνουν τον αγώνα που δώσαμε κατά τη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει