Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση: Αναγκαίες δράσεις που πρέπει να πάρει ο ΕΣΒ για τα μηχανάκια POS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα μηχανάκια καρτών τήνουν να γίνουν απαραίτητα για κάθε επιχείρηση. Ήδη μεγάλο ποσοστό αγορών γίνεται με τη χρήση καρτών και πλαστικού χρήματος. Είναι σαφές λοιπόν ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να αποκτήσουν τα “μηχανάκια” καρτών POS.

Παρ’ όλα αυτά η απόκτησή τους είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα και έχει μια σειρά από προαπαιτούμενα, γεγονός που κάνει πολλούς επιχειρηματίες και εμπόρους να αδυνατούν να τα αποκτήσουν ή αν τα αποκτήσουν το κόστος να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Από την πλευρά μας, ως “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση” έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων για δράσεις που πρέπει να αναλάβει άμεσα ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του.

Θα πρέπει να επιτραπεί σε περισσότερους επαγγελματίες να μπορούν να προμηθευτούν τα POS, ακόμα κι έχουν οικονομικές εκρεμότητες είτε με τράπεζες είτε με το δημόσιο. Το να μην δίνεται σε έναν επαγγελματία το POS, επειδή π.χ. έχει κάποιο δάνειο που αδυνατεί να εξυπηρετήσει εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, τον φέρνει σε ακόμα πιο δυσμενή θέση. Οφείλει λοιπόν ο ΕΣΒ να διεκδικήσει να μειωθούν από τις τράπεζες τα προαπαιτούμενα που αυτές θέτουν προκειμένου να πουλήσουν ένα POS. Σε τελευταία ανάλυση το POS το πληρώνει ο επιχειρηματίας και η τράπεζα δεν παίρνει κάποιο ρίσκο που να εξαρτάται από την όποια πορεία της επιχείρησης.

Το ποσοστό της προμήθειας που ζητάει η κάθε τράπεζα για κάθε συναλλαγή (1.5 έως 2.5% ή και περισσότερο) είναι υπέρογκο και πρέπει να μειωθεί. Πρότασή μας είναι ο ΕΣΒ να ζητήσει από τις τράπεζες να μειώσουν το ποσοστό της προμήθειας κάτω από 1%, έως και 0.5%. Άλλωστε σε αυτά τα επίπεδα κινούνται και πανευρωπαϊκά οι κρατήσεις. Αυτό ο ΕΣΒ μπορεί να το κάνει και μέσω της αποστολής επιστολής στις τράπεζες αλλά και ζητώντας προσφορά από κάθε τράπεζα. Έτσι η τράπεζα που θα δώσει την καλύτερη προσφορά, για τις οποίες ο ΕΣΒ θα έχει φροντίσει να ενημερώσει τα μέλη του, πιθανά θα μαζέψει και την μεγαλύτερη ζήτηση από πλευράς εμπόρων. Προφανώς η μείωση του ποσοστού προμήθειας θα αφορά κι όσους έχουν ήδη προμηθευτεί POS.

Αυτές είναι δράσεις που όφειλε ο ΕΣΒ να έχει ήδη λάβει. Παρ’όλα αυτά έχουν αξία να παρθούν έστω και τώρα. Το σίγουρο είναι ότι ο ΕΣΒ δεν πρέπει να μείνει παθητικός θεατής αλλά πρέπει να αποκτήσει ενεργητικό ρόλο σε τέτοιου είδους ενέργειες και διεκδικήσεις.

Άλλωστε αυτό είναι και ο βασικός λόγος ύπαρξης και η πεμπτουσία των συλλόγων, να ενοποιούν τις διεκδικήσεις των μελών τους, ώστε μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση, μέσα από το “ΕΜΕΙΣ” να επιτυγχάνονται πολύ περισσότερα αποτελέσματα από αυτά που πετυχαίνει ο καθένας ατομικά.

Αυτή όμως πρέπει να είναι και η βασική κατεύθυνση του εμπορικού κόσμου. Να στηρίξει και να ενδυναμώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το σύλλογο, νέα μέλη να γραφτούν, ώστε η συλλογικότητα, το “ΕΜΕΙΣ” να γίνει ακόμα πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό.

Αυτή είναι και η δική μας επιδίωξη, για αυτό το λόγο δημιουργηθήκαμε ως ομάδα “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση” και για αυτό προσπαθούμε συνεχώς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει