Ρύθμιση για την άδεια πλανόδιου εμπορίου αγροτών

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επανεξέταση της νέας οδηγίας για την έκδοση αδειών πλανόδιου εμπορίου, σύμφωνα με την οποία αποκλείονται της διαδικασίας οι παραγωγοί – πωλητές του Πηλίου ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, έπειτα από σχετική επιστολή που έλαβε από το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Η αναφορά έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, με την οποία ζητείται η άρση του αποκλεισμού των κατοίκων – αγροτών της περιοχής του Πηλίου από το ισχύον καθεστώς για την έκδοση των αδειών πλανόδιου εμπορίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, για την έκδοση των αδειών πλανόδιου εμπορίου θα απαιτείται η κάρτα ανεργίας του ενδιαφερομένου. Ως εκ τούτου, οι αγρότες, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και πουλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές, θα αδυνατούν πλέον να λαμβάνουν την άδεια πλανόδιου πωλητή, διότι δεν δικαιούνται να έχουν κάρτα ανεργίας.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο οφείλει να εξετάσει τις αντίστοιχες περιπτώσεις αποκλεισμού που υπάρχουν και σε άλλους αγροτικούς Δήμους της χώρας, όπου οι αγρότες είναι και πωλητές των προϊόντων τους στις λαϊκές αγορές» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει