Απάντηση του ΔΗΚΚΙ στην Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αποτελεί αν όχι πολιτική γκάφα, θράσος και εκτόξευση λάσπης από μέρους της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ ο χαρακτηρισμός του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και μέλους της Κ.Ε. ΔΗΚΚΙ Ηλία Νικολόπουλου , που ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ «ως υπερασπιστή» της Χρυσής Αυγής, ακολουθώντας κατά γράμμα την προπαγανδιστική «μονταζιέρα» της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.

Κατ΄αρχάς φαίνεται πως το αγνοούν οι συναγωνιστές του ΚΚΕ στο Βόλο ότι ο Ηλίας Νικολόπουλος, υπήρξε κοινός υποψήφιος Νομάρχης του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ στη Νομαρχία Αθηνών το 2006, αλλά πέρα από αυτό …….

Η γνήσια δημοκρατική θέση του Ηλία Νικολόπουλου πως η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται δικαστικά αλλά πολιτικά ιδεολογικά, την οποία άλλωστε στήριξαν και αγωνιστές όπως ο Μανώλης Γλέζος αλλά και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών ή λάθος αναγνώσεων.

Είναι η θέση και η αντίληψη με την οποία ιστορικά η Αριστερά αντιμετώπισε με φασισμό. Είναι η θέση που αρνείται την ενεργοποίηση του άρθρου 187-187Α του Π.Κ. (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αντιτρομοκρατικός) με τον οποίο διώκεται σήμερα η Χρυσή Αυγή αλλά έχει φτιαχτεί και θα χρησιμοποιηθεί αύριο κατά της Αριστεράς και της λαϊκής αντίστασης. Είναι η θέση που ακυρώνει κάθε παιχνίδι ηρωοποίησης και συγχρόνως υπόγειας συνδιαλλαγής και αξιοποίησης του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής , που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά.

Συναγωνιστές του ΚΚΕ έστω και τώρα δεν είναι αργά προκειμένου να αποκαταστήσετε την άδικη και συκοφαντική μεταχείριση στο πρόσωπο του Ηλία Νικολόπουλου με νέα διορθωτική σας αν ανακοίνωση αναγνωρίζοντας το λάθος σας.

Είναι ώρα ο Προοδευτικός Πατριωτικός Αριστερός χώρος χωρίς ταμπού, ιδεοληψίες και προκαταλήψεις να στραφεί στον ένα και μοναδικό στόχο που δεν είναι άλλος από την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που έχει διαλύσει τον κοινωνικό και εθνικό ιστό και έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη φτωχοποίηση και την απαξίωση. «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει