ΚΚΕ: Επιβεβαίωση η απάντηση για την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύσει τον Ηλ. Νικολόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η ανακοίνωση – απάντηση προς την Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει τον Ηλ. Νικολόπουλο στο ευρωψηφοδέλτιό του, επιβεβαιώνει πλήρως το ΚΚΕ.

Τι έρχεται να υποστηρίξει για άλλη μια φορά ο Ηλ. Νικολόπουλος μιλώντας για «πολιτική και ιδεολογική αντιμετώπισή της Χρυσής Αυγής» και μόνο και όχι για άλλα μέτρα εναντίον της; Την αποκοπή της φασιστικής και ναζιστικής πολιτικής ιδεολογίας από την εγκληματική της δράση. Ότι είναι δήθεν δύο διαφορετικά πράγματα. Ποια αποδεδειγμένη αλήθεια κρύβει; Ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση επειδή είναι φασιστική. Όποιος προσπαθεί το κρύψει αυτό, όποιος προσπαθεί να αποκόψει το ένα από το άλλο, παίζει σήμερα το παιχνίδι των ίδιων των φασιστών.

Τι άλλο επιβεβαιώνεται μέσα από την απάντηση; Ότι τις ίδιες «απόψεις» με τον Ηλ. Νικολόπουλο έχουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δεν είναι μόνο δική του αυτή η θέση για τον φασισμό αλλά ότι συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με το φίδι του φασισμού προς άγραν ψήφων και για άλλους εκλογικίστικους λόγους.

Όσο για την αναφορά στην πολιτική στάση του Ηλ. Νικολόπουλου πριν από μια δεκαετία, πρόκειται για φτηνό και πολλάκις χρησιμοποιημένο κόλπο προς αναζήτηση άλλοθι. Η πολιτική τοποθέτηση του καθένα δεν είναι γραμμένη στο DNA του και κρίνεται για αυτά που λέει και αυτά που κάνει την κάθε φορά. Έτσι, για τις τωρινές θέσεις και απόψεις του Ηλ. Νικολόπουλου και για τις ίδιες επικίνδυνες θέσεις και απόψεις και διάφορων άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Χρυσή Αυγή και στο φασισμό έρχεται να προστεθεί στους τεμενάδες του στις ΗΠΑ, στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, στους εφοπλιστές, στην Ε.Ε., στο ΔΝΤ. Μαζί με το «θα συνεργαστώ με τον Μπέο» του βουλευτή Μαγνησίας Μεϊκόπουλου αποδεικνύουν το γιατί οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις αυταπάτες που σπέρνει. Τους καλούμε να πάρουν υπόψη τα δεκάδες καθημερινά παραδείγματα που αποκαλύπτουν το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα μονοπώλια. Είναι στην ίδια πλευρά.

Υπάρχει λύση για τα λαϊκά στρώματα. Να συναντηθούν με το ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά για τη συγκρότηση της πιο πλατιάς συμμαχίας, της Λαϊκής Συμμαχίας, που μπορεί να αποτρέψει τη σημερινή επίθεση και να χαράξει τη μόνη φιλολαϊκή προοπτική με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε., να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή ιδιοκτησία με εργατική – λαϊκή εξουσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει