Απεργοσπαστικό μηχανισμό καταγγέλει το ΠΑΜΕ – ΟΤΑ Μαγνησίας

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Το είδαμε κι αυτό!

Το βαρέλι δεν έχει πάτο για τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό στο χώρο των δημοτικών υπαλλήλων και φυσικά μιλάμε για το προεδρείο του συλλόγου μας (παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ- ΠΑΣΟΚ- ΝΔ).

Μετά την ενέργεια μέλους του Δ.Σ. να ψηφίσει το σπαστό ωράριο για όλο το Ν.Π.Δ.Δ. καταργώντας τις βάρδιες και το 8ωρο με τη δικαιολογία «έτσι είναι ο νόμος» σαν γνήσιος συμβιβασμένος συνδικαλιστής, τώρα έρχεται η σειρά του κ. Πολυχρονίδη, προϊσταμένου της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου και Γραμματέα του Συλλόγου να πάρει τη σκυτάλη στο ρόλο του απεργοσπάστη.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, δεύτερη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, υπήρξε καταγγελία συναδέλφου πως ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Βόλου βγάζει εργαζόμενους 5μηνίτες για δουλειά, με την απειλή ότι θα γράψει ότι είναι αδικαιολογήτως απόντες κινδυνολογώντας ότι έτσι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Δυνάμεις και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έφτασαν από νωρίς στο χώρο για να περιφρουρήσουν την απεργία. Εκεί μετά από συζητήσεις με τους συναδέλφους από τα 5μηνα, σπάζοντας την τρομοκρατία, καταλήξαμε στο να μην δουλέψουν, συμμετέχοντας στην απεργία.

Μετά από αυτό ο κ. Πολυχρονίδης είπε στους εργαζόμενους «όποιος θέλει εδώ να δηλώσει απεργία». Τότε λοιπόν εργαζόμενη από το πράσινο του Δήμου Βόλου βγάζει άμεσως το παρουσιολόγιο και αρχίζει να φωνάζει τα ονόματα ένα – ένα, όπως οι γερμανοί στην κατοχή.

Επίσης τη Δευτέρα, μέρα κατάληψης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., ο εν λόγω συνδικαλιστής έβγαλε 5μηνίτες για δουλειά.

Να λοιπόν πως προϊστάμενοι και συνδικαλιστές που ξεπήδησαν από τα σπλάχνα των κομμάτων του κεφαλαίου απειλούν συναδέλφους, γίνονται απεργοσπάστες, αντιπαλεύουν τον αγώνα των εργαζόμενων.

Συνάδελφοι

Είναι επικίνδυνοι και ξεπουλημένοι. Απομονώστε τους, πετάχτε τους στη γωνία. Πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί η ενότητα της εργατικής τάξης με αυτούς που είναι με το μέρος της πλουτοκρατίας. Πως μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα στον αγώνα αν δεν ξεμπερδέψουμε με τους προδότες της τάξης μας.

Εμπιστευθείτε και στηρίξτε ακόμα περισσότερο το ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ. Οργανωθείτε στον κάθε χώρο δουλειάς και παλέψτε με τις ταξικές δυνάμεις για το ψωμί των παιδιών μας, για τα δικαιώματά μας, μέχρι ο λαός να γίνει ο αφέντης του πλούτου που ο ίδιος παράγει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει