Διακρίσεις για τους λιλιπούτειους Βολιώτες σκακιστές

Διακρίσεις για τους λιλιπούτειους Βολιώτες σκακιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τρεις μικροί σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι που πραγματοποιήθηκε από 7-14 Μαΐου στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής σε μια πραγματική γιορτή σκακιού με τη συμμετοχή 552 μαθητών και μαθητριών από 42 χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων 31 σκακιστές και σκακίστριες από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος οι: Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα 3β./9αγ. στην κατηγορία Κ7 κοριτσιών, Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος 3β./9αγ. στην κατηγορία Κ9 αγοριών και Ραφτόπουλος Εμμανουήλ 2β./9αγ. στην κατηγορία Κ9 αγοριών, οι οποίοι έκαναν πολύ καλά παιχνίδια παίζοντας με δυνατούς αντιπάλους από διάφορες χώρες του κόσμου και οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο όπλο για το σκακιστικό τους μέλλον.

Η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο με την Αβραμίδου Αναστασία στην κατηγορία Κ13 κοριτσιών.
Πληροφορίες και αποτελέσματα στο site: http://gamesfestival.chessdom.com/

Με τη συμμετοχή 97 σκακιστών και σκακιστριών διεξήχθη την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 στο 13ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης το 4ο σκακιστικό τουρνουά της σειράς Grand-Prix 2012-2013 με την επωνυμία 2ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού “Κοζάνη 2013”. Τους συγκεκριμένους αγώνες διοργάνωσε -για δεύτερη συνεχή χρονιά- το σκακιστικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αθανάσιος Κοζάνης, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.). Πραγματοποιήθηκαν δύο τουρνουά, το πρώτο άνω των δεκατριών ετών και το δεύτερο κάτω των δώδεκα ετών, το σύστημα των αγώνων ήταν ελβετικό 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση ELO.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος με επιτυχία και 2 μικροί σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου στο δεύτερο γκρουπ.

Η Ραφτοπούλου Κων/να κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ8 των κοριτσιών και κατέλαβε την 32η θέση ανάμεσα σε 48 σκακιστές με 3β. σε 7 αγώνες.
Ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ κατέλαβε την 6η θέση στην κατηγορία Κ10 και την 16η θέση ανάμεσα σε 48 σκακιστές με 4β. σε 9 αγώνες.

Πληροφορίες στα sites:
http://chess-results.com/tnr104275.aspx?art=1&lan=19&wi=821
http://www.esskedym.gr/agonistiki-drastiriotita/42-grand-prix/379-2nd-rapid-chess-tournament-kozani-2013

Διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου 2013 στην Καρδίτσα, σημειώνοντας τεράστια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, το 2ο τουρνουά Rapid Σκάκι Καρδίτσα 2013 με διεθνή αξιολόγηση ELO, που συνδιοργάνωσαν ο Φ.Ο. Καρδίτσας, η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και ο Σ.Ο. Παλαμά, με τη συμμετοχή 96 σκακιστών και σκακιστριών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Στο πρώτο γκρουπ άνω των 14 ετών συμμετείχαν 45 άτομα και στο δεύτερο γκρουπ κάτω των 14 ετών 51 άτομα.
Ανάμεσα στους αθλητές που αγωνίστηκαν ήταν και αρκετοί από τη Σ.Ε. Βόλου, οι οποίοι απέδειξαν για ακόμη μία φορά την μεγάλη πρόοδο που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στο χώρο του σκακιού στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους μικρούς σκακιστές του συλλόγου Ζγουλέτα Ιωάννη (κατετάγη 11ος στη γενική κατάταξη), Ζγουλέτα Στέργιο, Τσαρσιταλίδη Κων/νο και Ραφτόπουλο Εμμανουήλ, οι οποίοι αν και μαθητές Δημοτικού αγωνίστηκαν στο πρώτο γκρουπ άνω των 14 ετών και με τα πολύ καλά παιχνίδια που έκαναν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα βλέμματα πάνω τους και να προκαλέσουν το θαυμασμό πολλών έμπειρων σκακιστών που συμμετείχαν στους αγώνες.

Αναλυτικά οι σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου που συμμετείχαν:

Α’ Γκρουπ
Σταμούλης Γεώργιος 5β./7αγ.
Ζγουλέτας Ιωάννης 4,5β./7αγ.
Φωτιάδης Αντώνιος 4β/7αγ.
Καλυβιώτης Αλέξανδρος 3,5β./7αγ.
Ζγουλέτας Παναγιώτης 3β./7αγ.
Καρανάσιος Ζαϊρέ Κων/νος 3β./7αγ.
Τσαρσιταλίδης Κων/νος 2,5β./7αγ.
Ζγουλέτας Στέργιος 2,5β./7
Ραφτόπουλος Εμμανουήλ 2β./7αγ.
Καραδήμας Δημήτριος 2β./7αγ.
Επίσης έλαβε μέρος και ο Τσιτσιρίκης Γρηγόριος 4β/7αγ., που προπονείται στη Σ.Ε. Βόλου.

Β’ Γκρουπ
Ζγουλέτα Ευταξία 3β/7αγ. – 1η στα κορίτσια Κ6
Ραφτοπούλου Κων/να 3,5β./7αγ. – 3η στα κορίτσια Κ8
Φωτιάδης Λάζαρος 4β./7αγ. – 7ος στην κατηγορία Κ10

Στο Α’ Γκρουπ πρώτος αναδείχτηκε ο Τσεκούρας Βασίλειος της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες.
Στο Β’ Γκρουπ πρώτος αναδείχτηκε ο Τζιμούλιας Κων/νος της ΕΣΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Πολίχνης με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Πληροφορίες και αποτελέσματα στα sites:
http://chess-results.com/tnr105306.aspx?lan=19
http://chess-results.com/tnr105311.aspx?lan=19

Μπορεί επίσης να σας αρέσει