Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην δίκη των μελών του στη Λάρισα για τα διόδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τετάρτη 29 Γενάρη 2014, δικάζονται στα δικαστήρια της Λάρισας, άλλα 15 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ και αγωνιστές από το Βόλο και τη Λάρισα, γιατί αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στα διόδια που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση και την εταιρεία που τα εκμεταλλεύεται, με αλλεπάλληλες μηνύσεις και δίκες, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό που απαιτεί την κατάργηση των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας για το δικαίωμα του λαού σε δωρεάν και ασφαλείς μετακινήσεις. Αυτό το τονίσαμε στην πράξη και όχι στα λόγια και με την πρόσφατη κινητοποίησή μας στα διόδια Μοσχοχωρίου ενάντια στην αύξηση που φτάνει το αντίτιμο στα 4¤, αύξηση που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Να μην πέσει κανένας στην παγίδα για δήθεν «καλύτερη διαχείριση του ΕΣΠΑ», χιλιομετροχρέωση και άλλα παρόμοια μερεμέτια που προτείνουν διάφορες ομάδες. Εδώ και τώρα να καταργηθούν τα διόδια σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις άμεσα. Να αθωωθούν όλοι όσοι δικάζονται για τις κινητοποιήσεις στα διόδια.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης σΆ αυτούς που δικάζονται στα δικαστήρια της Λάρισας, την Τετάρτη 29 Γενάρη 2014, στις 9 π.μ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει