Στήριξη στην πράξη από τη Γαλλία και όχι στα λόγια, ζήτησε ο Πάρις Μουτσινάς από τον Γάλλο Πρεσβευτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Στήριξη στην πράξη από τη Γαλλία και όχι στα λόγια, ζήτησε ο Πάρις Μουτσινάς από τον Γάλλο Πρεσβευτή

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της «ομάδας φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Γαλλία», με τη συμμετοχή του Γάλλου πρεσβευτή στην Αθήνα και με αφορμή την Ελληνική Προεδρεία στην Ευρώπη, για την προώθηση πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων. Μετά την εισήγηση του Προέδρου της ομάδας φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Πρ. Παυλόπουλου και την κατάθεση των κομβικών σημείων που μπορούν να προωθηθούν στη διάρκεια της προεδρείας, το λόγο πήρε ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Μουτσινάς ως μέλος της ομάδας φιλίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

“την τετραετία που πέρασε, οι έλληνες πολίτες πληρώσαμε βαρύ τίμημα της στοχευμένης από την ΕΕ και ΔΝΤ δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής. Σήμερα περισσότεροι από 2,5 εκ. Έλληνες πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, η ανεργία ιδιαίτερα των νέων ξεπέρασε κάθε όριο και είναι δύσκολα αναστρέψιμη, η δε ύφεση δεν φαίνεται να ανακόπτεται στο 2014.

Επαληθεύονται έτσι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα πορίσματα μιας μελέτης, η οποία εκπονήθηκε στα πλαίσια του ΟΟΣΑ, που έδειξε ότι η δημοσιονομική πολιτική χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, οδηγείται σχεδόν πάντοτε σε αποτυχία.

Είναι αυτονόητο ότι χρειαζόμαστε πλέον μία περισσότερο πολιτική Ευρώπη, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής η οποία, πλέον των άλλων, πρέπει να στηρίζει με ειδικούς μηχανισμούς τις οικονομίες, τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα των χωρών-μελών.

Έτσι, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία στήριξη επανεκκίνησης της ανάπτυξης από την ΕΕ την ίδια στιγμή, η Ένωση με το ΔΝΤ προσπαθούν να αποδομήσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά δύο παραδείγματα: Πρώτον, ζητούν το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας όπως η ΕΛΒΟ η οποία τεχνολογικά και οικονομικά είναι βιώσιμη και έχει σημαντικές παραγγελίες νέων οπλικών συστημάτων από τρίτες χώρες, πέραν των εργασιών συντήρησης των δικών μας σημαντικών οπλικών συστημάτων STEYER, LEOPARD κλπ, οι οποίες μένουν δυστυχώς στα συρτάρια.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι η ελληνική φέτα και οι ελιές καλαμών, προϊόντα ΠΟΠ της χώρας μας, τα οποία έχουν παραχωρηθεί ελαφρά τη καρδία στον Καναδά και τη Σιγκαπούρη, ενώ η ΕΕ είναι υποχρεωμένη από τη συνθήκη ίδρυσής της να προστατεύει και να στηρίζει τα προϊόντα αυτά.

Καταλαβαίνει κανείς ότι με αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική δεν υπάρχει σοβαρό μέλλον και πρέπει όλοι να αγωνισθούμε για την ουσιαστική αλλαγή της. Σ’ αυτό τον αγώνα η Γαλλία μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο και να στηρίξει την ελληνική προεδρεία, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τολμήσει να αναδείξει τα ευρωπαϊκά αυτά όπως και άλλα σημαντικά θέματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει