Κι όμως, ούτε ο Πάγκαλος βρίσκεται στη χώρα

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται από την κυβέρνηση που βρίσκεται στο δικό της σύμπαν, στο δικό της κόσμο, στη δική της εποχή, ίσως στην πιο ευαίσθητη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας. Είπαμε το πρωί ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για ΗΠΑ τράβηξε και ο αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για την Πολωνία.

Ωστόσο και ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος απουσιάζει, ύστερα από πρόσκληση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κ. Ζολτ Σεμιέν!

Την ώρα που εντείνεται η αγωνία από τις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων στην περιοχή του Καστελλόριζου, η κυβέρνηση δείχνει ακέφαλη και αδύναμη όσο ποτέ. Πρωταγωνιστής και πάλι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος για άλλη μια φορά φαίνεται πως αποφεύγει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και υποχρεώσεις του έναντι της χώρας και του ελληνικού λαού.

Αυτό είναι ένα ακόμα περιστατικό πρωτοφανούς συμπεριφοράς από τον κ. Πάγκαλο από την αρχή του Σεπτέμβρη. Κατά την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έφθασε στο στάδιο του Τάε – Κβον – Ντο τελευταίος και καταϊδρωμένος.
«Αναρωτηθήκαμε πού ήσαστε κ. Πάγκαλε» τον ρώτησε ο Διευθυντής της “Prionokordela”, Αχιλλέας Βουνάτσος, καθώς περνούσε από την αίθουσα 27 κι εκείνος αποστόμωσε τους πάντες λέγοντας ότι βρισκόταν στα κτήματα! Προφανώς η παραγωγή κρασιού είναι πολύ πιο σημαντική από την προσπάθεια διάσωσης έστω και των προσχημάτων.

Τρία περιστατικά

Το μεσημέρι της Πέμπτης διέταξε την αστυνομική φρουρά της Βουλής να συλλάβει εργαζόμενη της ΕΡΤ η οποία έκανε έναν μορφασμό μόλις είδε τον κ. Πάγκαλο, καθώς βρισκόταν μαζί με συναδέλφους της έξω από τη Βουλή και διαμαρτυρόταν για την κατάργηση της ΕΤ1.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όμως δεν σταματά να προκαλεί συζητήσεις. Ενώ όλοι περίμεναν πως θα αντικαθιστούσε τους κυρίους Παπανδρέου και Βενιζέλο, οι οποίοι απουσιάζουν στο εξωτερικό, αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι πολιτικοί συντάκτες μας εξέπληξαν.

Ο κ. Πάγκαλος βρίσκεται στην Ουγγαρία! Την ώρα που οι Τούρκοι ανεβάζουν τον πολεμικό πυρετό στο Αιγαίο, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας κ. Ζολτ Σέμιεν και παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών κ. Γιάνος Μαρτόνι.

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε αν έχουν άδικο οι κακές γλώσσες άλλων υπουργών που σχολίασαν χαρακτηριστικά ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απολαμβάνει το θαυμάσιο κόκκινο ουγγρικό κρασί «Έγκρι Μπούκαβερ» («Αίμα του ταύρου») και δεν ασχολείται άλλο με τις προκλήσεις των Τούρκων.

Κι όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι: Ο tempora, o mores!

Στις κρίσιμες στιγμές, η εκάστοτε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δηλώνει απούσα και κατώτερη των περιστάσεων από το 1996 και μετά. Υποθέσεις όπως τα Ίμια, ο Οτσαλάν, το Κυπριακό ή η περίεργη πτώση του Φάλκον, αυτά δείχνουν…

1.jpg

πηγή: NewsBomb.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει