Κ. Αγοραστός:"Η ΕΒΕΤΑΜ ενισχύεται και παραμένει στον Βόλο"

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκαν στο διοικητήριο στο Βόλο, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ Αλέκος Περιβολάρης και Αργύρης Τζαμτζής αντίστοιχα, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απορρόφηση της ΕΚΕΠΥ ΑΕ και της ΚΕΥ ΑΕ από την ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι: «από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε με σεβασμό και ενδιαφέρον την εταιρεία και αισθανόμαστε ικανοποιημένοι, διότι αυτό που διεκδικήσαμε από κοινού οι φορείς της Μαγνησίας και οι βουλευτές, δηλαδή να ενισχυθεί η ΕΒΕΤΑΜ και να παραμείνει στο Βόλο, γίνεται πραγματικότητα».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας συνέχισε λέγοντας ότι: « η ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ ύστερα από την συγχώνευση καθίσταται ο μεγαλύτερος Εθνικός Φορέας Πιστοποίησης, με έναν μεγάλο αριθμό διαπιστευμένων εργαστηρίων, διατηρώντας ταυτόχρονα τον διακριτικό της τίτλο και την έδρα της στο Βόλο. Προσδίδει έτσι προστιθέμενη αξία στη δυναμική της Θεσσαλίας και στο έλεγχο της ασφάλειας στην αγορά».

Τα στελέχη της εταιρείας συζήτησαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Κοπάνα, καθώς και με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Καλτσογιάννη τους τρόπους για την περαιτέρω στήριξη της προσπάθειας και ανέλαβαν να προετοιμάσουν προτάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες και ιδίως στο κομμάτι της μεταφοράς του εξοπλισμού των άλλων εταιρειών που απορροφώνται αξιοποιώντας ακόμη και τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει λεπτομερειακά τις προτάσεις και να αναζητήσει την καλύτερη εφικτή λύση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει