Λύσεις σε προβλήματα της Αγριάς σε συνέλευση των Δρόμων Ανατροπής,Συνεργασίας και Αλληλεγγύης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ρεαλιστικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών από την Αγριά μέχρι και τα όρια του πρώην Δήμου Αρτέμιδας, παρουσιάστηκαν στη μεγάλη συνέλευση της δημοτικής παράταξης “Δρόμοι Ανατροπής,Συνεργασίας και Αλληλεγγύης”.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς μαζί με στελέχη της, στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου «Ακρογιάλι» στην Αγριά, άκουσαν τα προβλήματα που υφίστανται στην ευρύτερη περιοχή και ανέλυσαν τις προτάσεις για την επίλυση τους ενώ στο τέλος δόθηκε χρόνος για τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.

Η χαμηλή ποιότητα και επάρκεια του νερού σε αυτές τις περιοχές αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί τους κατοίκους τους. Συγκεκριμένα η χαλασμένη δεξαμενή ύδρευσης, η αυταρχική αντιμετώπιση των τοπικών κοινωνιών σε σχέση με την χλωρίωση και την άρδευση, η υπεράντληση νερού από τις γεωτρήσεις αλλά κυρίως η εμφάνιση στους ελέγχους ποιότητας αρσενικού και μετάλλων σε πόσιμο νερό, καθιστούν την κατανάλωση νερού ιδιαίτερα προβληματική έως και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων. Την κατάσταση δυσχεραίνει η αδιαφορία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη που εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν προέβη σε καμία ουσιαστική ενέργεια για την άμβλυνση των προβλημάτων ύδρευσης.

Άλλο ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Αγριάς είναι αδιαμφισβήτητα το κυκλοφοριακό.

Κάθε χρόνο η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή επιδεινώνεται με αποτέλεσμα η ζωή των κατοίκων να υποβαθμίζεται (ηχορύπανση, αερορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση, κίνδυνος πεζών κλπ) και οι ίδιοι δικαίως να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται μέσω του συλλόγου που έχουν δημιουργήσει με κύριο σκοπό την πίεση των αρχών για ολοκλήρωση του περιφερειακού και τερματισμό της καλοκαιρινής εκτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα στην πόλη.

Στην υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων στις προαναφερθείσες περιοχές έχουν συντελέσει ο μαρασμός στις υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες, η έλλειψη καθαριότητας που αφορά πια μόνο το κέντρο της πόλης αλλά και η παντελής απουσία υποδομών και πλατειών. Η δημοτική περιουσία παραμένει αναξιοποίητη ενώ οι αθλητικοί χώροι χαρακτηρίζονται επιεικώς ανεπαρκείς παρά τα προεκλογικά πυροτεχνήματα για έργα παρατημένα εδώ και 4 χρόνια λόγω αδιαφορίας ή έλλειψης σχεδιασμού.

Προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Πατσιαντάς τόνισε πως άμεσες προτεραιότητες για το πρόβλημα με το νερό είναι:

– Ολοκλήρωση των υποδομών (δεξαμενών και δικτύων)
– Αξιοποίηση των πηγαίων νερών της περιοχής ώστε να βελτιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού.
– Εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών και μέτρων καθαρισμού και τοποθέτηση αυτόματων συστημάτων μέτρησης των νερών στις δεξαμενές ώστε ότι παρέμβαση χρειάζεται, να γίνεται με ευθύνη των τοπικών συμβουλίων και σε γνώση της τοπικής κοινωνίας.
– Καταγραφή και αποκατάσταση όλων των βλαβών στο δίκτυο ώστε να σταματήσουν οι διαρροές νερού.
– Μελέτη και αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης στο νότιο τμήμα της Αγριάς, από Δρακείας μέχρι τα όρια με Αρτέμιδα.
– Μελέτη και προγραμματισμό έργων ΑΠΕ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, με δημόσιο χαρακτήρα και όχι ΣΔΙΤ ή ιδιωτικοποίηση.

Για το κυκλοφορικό, ύψιστη προτεραιότητα θεωρείται η επέκταση του περιφερειακού μέχρι τα Λεχώνια με στόχο την παράκαμψη όλης της περιοχής. Παράλληλα θα υλοποιηθεί και το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αγριάς.

Στα θέματα της καθημερινότητας, ο κ. Πατσιαντάς τόνισε πως καταλυτικό ρόλο θα έχουν τα συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τα οποία θα υποστηριχθούν από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Τέλος, για τους ανεπαρκείς κοινόχρηστους χώρους αν και υπάρχουν δεσμευμένα οικόπεδα στον αστικό ιστό της Αγριάς, δεσμεύτηκε για αποτελεσματική αξιοποίησή τους με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και προανήγγειλε άμεση κινητοποίηση της νέας Δημοτικής Αρχής για την ολοκλήρωση αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το κλειστό γυμναστήριο που παραμένει ημιτελές.

unnamed.jpg

Περιοδεία σε Διεύθυνση Υγείας, Πολεοδομία, Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο Βόλου

Την υποστελέχωση νευραλγικών τομέων παραγωγής έργου και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν για την κάλυψη των κενών οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στη Διεύθυνση Υγείας, την Πολεοδομία, το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο Βόλου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δρόμοι Ανατροπής,Συνεργασίας και Αλληλεγγύης”, επισήμανε πως η κατάσταση που επικρατεί στις δημοτικές υπηρεσίες, σύμφωνα και με τους υπαλλήλους είναι τρομακτική. Οι 5μηνες συμβάσεις εργασίας θέτουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας ενώ οι υπάλληλοι που απασχολούνται στο Δήμο λιγοστεύουν συνεχώς οδηγώντας ουσιαστικά σε αποδόμηση του εργασιακού δυναμικού.

Έχουμε καταγγείλει την πολιτική της εκμετάλλευσης των συμβασιούχων που απώτερο στόχο έχει τη διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων, τις απολύσεις μόνιμου προσωπικού και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα με επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες», κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου.

unnamed2.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει