Οριστική λύση στην ανανέωση αδειών μικροπωλητών λαϊκών αγορών

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την άμεση και οριστική λύση στην αδυναμία ανανέωσης επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών, που ταλαιπωρεί το σύνολο των μικροπωλητών, ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, ειδών ένδυσης, υπόδησης, οικιακής χρήσης «Γόρδιος Δεσμός», της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στην οποία τονίζεται η ανάγκη εξεύρεσης άμεσης και οριστικής λύσης στο ζήτημα της αδυναμίας ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών, εν όψει της επικείμενης καταληκτικής ημερομηνίας της σχετικής διαδικασίας στις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών των λαϊκών αγορών ανά τρία χρόνια είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το σύνολο του κλάδου των επαγγελματιών – μικροπωλητών. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους περισσότερους σε δυσμενή θέση, λόγω της αδυναμίας πλήρωσης των απαιτούμενων εχεγγύων, προκειμένου να επιτύχουν την ανανέωση της άδειάς τους. Κύριο αίτημα τους είναι η ίση μεταχείριση τους με τους υπόλοιπους επαγγελματίες και η επ’ αόριστον ισχύς των αδειών τους, με έλεγχο των κριτηρίων έκδοσής της ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι επιβάλλεται να επιληφθεί άμεσα και οριστικά του θέματος το Υπουργείο, εάν πραγματικά δεν θέλουμε να αφανιστεί ο εργασιακός κλάδος των μικροπωλητών των λαϊκών αγορών» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει