Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας για άνοιγμα καταστημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας

Για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 19/1/14

Τον ενθουσιασμό σε όλη τη χώρα έχει φέρει η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε κάθε εξαγγελία κυριακάτικου ανοίγματος, από τα χαράματα χιλιάδες άνθρωποι ετοιμάζονται να πιάσουν θέση στην ουρά μπροστά από τις εισόδους των καταστημάτων, περιμένοντας τη μεγάλη στιγμή που οι πόρτες θα ανοίξουν και θα τους δοθεί επιτέλους η δυνατότητα να καταναλώσουν και να ξοδέψουν τα χρήματά τους.

Πρώτοι και καλύτεροι είναι το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων. Οι οποίοι έχοντας αποθηκεύσει στα στρώματά τους, τεράστια ποσά από το ταμείο ανεργίας τους, θα βρούνε επιτέλους λίγο χρόνο για να βγούνε στην αγορά, καθώς τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν προλαβαίνουν λόγω κατάλυσης των διαδρόμων του ΟΑΕΔ προς αναζήτηση εργασίας.

Οι αμέσως επόμενοι στην ουρά είναι το 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα, που παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες.

Υθίνοντες της αγοράς περιμένουν, ότι αυτή η κατηγορία είναι έτοιμη να ρίξει μέσα σε μια Κυριακή 2 ως 3 μηνιάτικα στην κατανάλωση.

Όμως το βαρύ πυροβολικό αναμένεται να είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Μετά τις συνεχείς περικοπές του μισθού τους, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, την κατάργηση των δώρων, θα ξαμοληθούν με το χαμόγελο στα χείλη για ψώνια στην αγορά.

Ισχυρή εφεδρεία για παραπέρα τόνωση του τζίρου στα μαγαζιά, είναι οι συνταξιούχοι. Μέχρι τώρα κάνουν μασούρια τις υψηλές συντάξεις τους μη ξέροντας που να τις ξοδέψουν. Τώρα επιτέλους θα εφορμήσουν και αυτοί κυριακάτικα για αγορές.

Οι πιο ευτυχισμένοι απ’ όλους είναι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο. Επιτέλους το καθισιό της Κυριακής πήρε τέλος. Τέρμα τα κυριακάτικα έξοδα για βόλτα, καφέδες, εφημερίδες, γήπεδο, κινηματογράφο, θέατρο κλπ. Τέρμα η κυριακάτικη γκρίνια των παιδιών, των συζύγων, των συντρόφων, των φίλων, των γονιών. Δουλειά στο μαγαζί, παρέα με το αφεντικό…Όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.

Οι μόνοι δυστυχισμένοι είναι οι μεγαλέμποροι, ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων και οι πολυεθνικές. Από τη μία είναι αναγκασμένοι να τσακίσουν τους μικροεπιχειρηματίες για να μαζέψουν μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου στα χέρια τους και από την άλλη για να νικήσουν σε αυτόν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, πρέπει παρά τη θέλησή τους να ξεθεμελιώσουν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και να ξεζουμίσουν τους υπαλλήλους τους. Και επειδή είναι καλοί και ευαίσθητοι άνθρωποι βασανίζονται από ενοχές, πνίγοντας τον καημό τους σε διάφορα σαλέ της Ελβετίας.

ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Η συγκυβέρνηση της τρόικας προσπαθεί να μας παρουσιάσει τα ιδιοτελή συμφέροντα των πιο επιθετικών τμημάτων του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, ως συμφέροντα όλης της κοινωνίας.

Οι επιπτώσεις στις ζωές μας δεν είναι καθόλου αστείο. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παρέα με Τρόικα – ΔΝΤ και πρωτεργάτη το αφεντικό της Ε.Ε. Γερμανίας, προωθούν και εφαρμόζουν μέτρα, που οδηγούν στην φτωχοποίηση του λαού μας, εξυπηρετώντας ελληνική και πολυεθνική εργοδοσία.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο δεν θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοι αυτών, όπως και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι συνάδελφοι στο εμπόριο, εργάζονται με ξεφτιλιστικούς μισθούς, με μερική απασχόληση, απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία και ασύδοτη εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα φέρει την 6ημερη εργασία (κατάργηση 5νθημέρου) σήμερα στο εμπόριο, αύριο σε όλους τους κλάδους.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην κατέβουν στην αγορά την Κυριακή 19/1/14. Μία τέτοια στάση, δεν είναι απλά στάση αλληλεγγύης στους πληττόμενους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους. Είναι παρακαταθήκη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε όλους τους κλάδους.

Δεν μας λείπουν ώρες και μέρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα χρήματα από τις τσέπες μας και οι ώρες και οι μέρες για να ζήσουμε μια αξιοπρέπεια. Δεν χρειαζόμαστε απελευθερωμένα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ (Λευκή Νύχτα) και άνοιγμα τις Κυριακές. Οι Κυριακές ανήκουν σε εμάς και τις οικογένειές μας. Δεν ανήκουν στην μισθωτή σκλαβιά και στην απλήρωτη εργασία.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εμποροϋπάλληλους να συμμετάσχουν στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας για την Κυριακή 19/1/14.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμποροϋπάλληλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει