Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τα προβλήματα του εργασιακού κόσμου στη Μαγνησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε πως μετά το Μέγαρο Μαξίμου, για λίγα τετράγωνα απόσταση, μια βραδινή βόλτα θα τον βοηθούσε να δει από κοντά τα προβλήματα των Αθηναίων πολιτών. Έτσι λοιπόν τα λίγα τετράγωνα που περπάτησε δεν τον οδήγησαν σε καμία άλλη σκέψη από το να συνεχίσει, μέσα σε όλα τα άλλα, δυναμικά στην πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, μαζί φυσικά με τους συμμάχους του στη συγκυβέρνηση αλλά και τα αφεντικά του την Τρόικα.

Αυτό ίσως ήταν και το «Καλή χρονιά» της μνημονιακής συγκυβέρνησης προς τους εργαζόμενους, η εφαρμογή δηλαδή σκληρότερων μέτρων που συνθλίβουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει μείνει «όρθιο».

Και φυσικά ήδη μέσα από τις γιορτές δεν έλειψαν τα παραδείγματα της μνημονιακής εργασιακής πολιτικής από το Νομό Μαγνησίας.

40 απολύσεις στη Χαλυβουργία εν μέσω των γιορτών. Εκβιαστικά καλέσματα των εργαζομένων στο Praktiker για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. 52 επικείμενες απολύσεις στην Coca Cola, όπου και οι εργαζόμενοι στην τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη αποφάσισαν να πάνε σε απεργία όποτε ορίσει το σωματείο τους. Στη Ν. Λεβεντέρης εξακολουθεί η εκ περιτροπής εργασία στους 30 εργαζόμενους. Στην ΙΜΑΣ Α.Ε. πριν λίγο καιρό προτάθηκαν οι εθελούσιες έξοδοι των εργαζομένων από την εταιρεία. Στην Carefur Μαρινόπουλος οι μειώσεις μισθών συνεχίζονται. Στην Αρβανιτίδης Α.Ε. οι οφειλές μισθών δεδουλευμένων φτάνουν 4 τον αριθμό στην καλύτερη περίπτωση. Εργαζόμενοι των γνωστών voucher που θα πληρωθούν τον ισχνό τους μισθό μετά από διάστημα 6μήνου. Και μια σειρά ακόμη από απλήρωτους εμποροϋπάλληλους, εργαζόμενους σε Ιδιωτικό Τομέα, σε νοσοκομεία, καθηγητές υπό τον πέλεκυ της μεθοδευμένης μνημονιακής αξιολόγησης, δημοτικοί υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα, τα υψηλότατα ποσοστά σε ανεργία στη Μαγνησία και ο σκοταδισμός στις εργασιακές συνθήκες που έχει επιφέρει το μνημόνιο δεν έχει τέλος.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στέκεται αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καλεί όλους τους πολίτες, φορείς, σωματεία, συλλόγους της Μαγνησίας να σταθούν στο πλευρό των χιλιάδων επισφαλώς εργαζόμενων, των ανέργων, των απολυμένων, των ανασφάλιστων, μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μαυρίζει τις ζωές μας.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει