Παρουσία Μ. Χρυσοβελώνη στην παρουσίαση των πρακτικών του Δ΄ συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρέστη το Σάββατο 5 Μαρτίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού και η Φιλάρχαιος Εταιρεία σχετικά με την παρουσίαση των πρακτικών των δύο τόμων του Δ’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών με τίτλο «Αχαιοφθιωτικά».

Η κ. Χρυσοβελώνη στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραβρεθώ σήμερα κοντά σας, στην παρουσίαση του Δ’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών του Δήμου Αλμυρού και της Φιλάρχαιου Εταιρείας.

Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς το «Δελτίο» της Φιλάρχαιου αλλά και η σημερινή παρουσίαση των πρακτικών του Δ’ Συνεδρίου αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες παρουσίασης της ιστορίας της περιοχής, τιμώντας έτσι όχι μόνο την περιοχή του Αλμυρού αλλά και ολόκληρη τη Μαγνησία.

Σε μία δύσκολη και μεταβατική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας, κατά την οποία βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, η προβολή της ιστορίας και πολιτισμού μας αποτελεί εφαλτήριο προόδου και πνευματικής ανάτασης.

Η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά ας αποτελέσει το φάρο ελπίδας ώστε να αφυπνιστεί το απελευθερωτικό μας πνεύμα και να ανακτήσουμε το ηθικό μας ως έθνος. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι συγχαρητήρια!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει