ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά

Κάηκαν περίπου 30 στρέμματα δασικής έκτασης – Τί δήλωσε ο επικεφαλής της επιχειρήσης, Πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου στο “Radio Marconi 96,1 F.M.”

Υπό τον μερικό έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σκόπελο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Αγ. Ευστάθιος.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, το οποίο προκειμένου να μην επεκταθεί σε άλλες περιοχές δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιχειρήσης, Πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου και τις δηλώσεις του στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, επιχειρούν 25 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 οχήματα και θα συνεχίσουν υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης, ειδικότερα εφόσον δεν βοηθούν οι καιρικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, κάηκαν 30 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο νησί καταφθάνει από το Βόλο νέα δύναμη ανδρών.

Να υπενθυμίσουμε, ότι την Κυριακή κινητοποίηθηκαν και επιχείρησαν με ρίψεις και δύο αεροπλάνα, τύπου καναντέρ αλλά και 12μελης ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ, η οποία κατέφθασε στο νησί με ελικόπτερο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει