Πληρωμές τρίτων ύψους 400.000 ευρώ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

«Ενισχύουμε την τοπική οικονομία» τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή

Πληρωμές τρίτων ύψους 400.000 ευρώ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τις 400.000 αγγίζουν οι πληρωμές στις οποίες έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προς τρίτους, όπως προμηθευτές. Από τη Δημοτική Αρχή τονίζεται πως «ενισχύεται η τοπική οικονομία, δυναμώνουν οι επιχειρήσεις και δημιουργούνται οι συνθήκες για θέσεις εργασίες, χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε ούτε ένα δάνειο». Η πληρωμή των προμηθευτών θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του χρόνου, ώστε να κλείσουν υποχρεώσεις του 2013.

Αγώνας δρόμου γίνεται από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου προκειμένου να αποπληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι προμηθευτές, εργολάβοι και άλλες επιχειρήσεις που πρόσφεραν το προηγούμενο διάστημα υπηρεσίες, υλικά και άλλες δραστηριότητες.

Στις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες οι ρυθμοί εργασίες είναι πυρετώδεις και οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τα υπόλοιπα στελέχη του Δήμου επιχειρούν να ολοκληρώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να πληρωθούν οι ενδιαφερόμενοι. Μάλιστα τόσο μεθαύριο Δευτέρα όσο και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι εργασίες θα είναι εντατικές.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχουν αποπληρωθεί μέχρι στιγμής 400.000 ευρώ, ποσό πολύ μεγάλο για τα δεδομένα του Δήμου. Αυτό που τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση από τη Δημοτική Αρχή, είναι πως μέσα από την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών ο Δήμος καταφέρνει και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «μέσα σε λίγες ημέρες έχουμε καταφέρει και αποπληρώσαμε οφειλές προς τρίτους ύψους 400.000 ευρώ. Πρόκειται για υπηρεσίες που εκτελέστηκαν, προμήθειες που έγιναν, δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν, και τώρα ο Δήμος αποπληρώνει. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, να πληρώνουμε τον κόσμο και να τονώνουμε την τοπική οικονομία, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων που συνεργάστηκε ο Δήμος, προέρχονται από την περιοχή μας. Σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας στραγγαλίζεται από την έλλειψη ρευστότητας, εμείς ως Δήμος στο μέτρο του δυνατού, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις όντας συνεπείς με τις πληρωμές με την προϋπόθεση βέβαια πως εκτελέστηκαν και οι υποχρεώσεις των τρίτων. Τα ποσά που διαθέσαμε αυτή την περίοδο, αφορούν το 2013, ενώ ήδη έχουμε εξοφλήσει όλες μας τις υποχρεώσεις μέχρι και το 2012. Και όλα αυτά γίνονται χάρη στη σωστή διαχείριση των οικονομικών, ώστε να μπορούμε να κινούμαστε σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο διατηρώντας την αξιοπιστία μας στην αγορά, αλλά και στην εργατικότητα των υπαλλήλων που διεκπεραιώνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να πληρωθούν οι ενδιαφερόμενοι».

Απάντηση σε δημοσίευμα

Για το θέμα των λεγόμενων ‘κατασχέσεων’ που ανέφεραν μέλη της μειοψηφίας το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: «Δυστυχώς ορισμένοι στις μειοψηφίες, μπροστά στην αγωνία τους να βγουν από το πολιτικό περιθώριο, λαϊκίζουν επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Δεν καταλαβαίνουν, όμως ότι το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να πέφτουν σε συνεχόμενες γκάφες και να απαξιώνονται από τους ίδιους τους δημότες.

Η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει για το συγκεκριμένο θέμα ότι ακολουθήθηκε η πλέον νόμιμη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα του δήμου και το χρήμα των δημοτών.

Ο συγκεκριμένος εργολάβος διεκδίκησε την πληρωμή εργασιών που υποστήριζε ότι έγιναν πριν δέκα χρόνια επί δημαρχίας Κανάρη. Οι εργασίες όμως αυτές δεν ήταν τιμολογημένες και ούτε είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ανάθεσης. Δεν ήταν δυνατόν λοιπόν να τις αποπληρώσει σήμερα η Δημοτική Αρχή, γιατί αυτό θα αποτελούσε παράνομη πράξη και παράβαση καθήκοντος.

Ο εργολάβος κατέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε προσωρινά, ενώ ο Δήμος άσκησε άμεσα έφεση η οποία θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα.

Διευκρινίζεται δε, ότι πρόκειται για συνήθεις διαδικασίες που επαναλαμβάνονται σε όλους τους Δήμους.

Παράλληλα, για το συγκεκριμένο ποσό, ο Δήμος έχοντας λάβει ήδη επιχορήγηση 640.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τακτοποίησε άμεσα τις υποχρεώσεις του, χωρίς να θιγούν τα οικονομικά του Δήμου.

Είναι φανερό ότι είναι ανάξιοι λόγου, αυτοί που τώρα βγάζουν ανακοινώσεις, αφού μάλιστα έχουν συμφωνήσει με όλες τις ενέργειες του δήμου, ψηφίζοντας θετικά τόσο στην οικονομική επιτροπή, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο. Με τέτοιες ενέργειες λοιπόν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται στην κοινή γνώμη.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας ότι παρά την οικονομική κρίση ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μπορεί και εξοφλεί, διαθέτει αξιοπιστία, διατηρώντας το Δήμο σε μια υγιή οικονομική κατάσταση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει