Προσλαμβάνονται γιατροί για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου

Εκδήλωση για τα μέλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία για την πρόσληψη δύο γιατρών που θα απασχοληθούν στα ΚΑΠΗ του ενιαίου Δήμου Βόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσά.

Η σύμβαση του τελευταίου γιατρού έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου και ήδη είναι έτοιμη η προκήρυξη για την κάλυψη των δυο θέσεων, η οποία θα δημοσιευθεί αμέσως μετά την έγκριση των προσλήψεων από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Όσον αφορά, δε, το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην συνταγογράφηση των ασφαλιστικών ταμείων και την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, ώστε οι γιατροί να μπορούν να συνταγογραφούν και να εξετάζουν τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η γραφειοκρατική διαδικασία και σύντομα οι ηλικιωμένοι στα ΚΑΠΗ του νέου Δήμου Βόλου θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ενημερώνονται από τον τοπικό Τύπο, το σύνολο του οποίου θα συνεχίσει να διανέμεται καθημερινά σε όλα τα παραρτήματα ΚΑΠΗ του Δήμου. Επίσης, να σημειωθεί ότι, από φέτος, οι τιμές στα αναλώσιμα, αναψυκτικά και καφέδες στα ΚΑΠΗ Βόλου, Νέας Ιωνίας, Γλαφυρών και Αγριάς είναι ενιαίες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ο Δήμος Βόλου έχει προγραμματίσει μια πρωτότυπη, ζεστή κι ανθρώπινη εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου (Πεδίον του Άρεως), στις 7 το απόγευμα. Οι ηλικιωμένοι θα διασκεδάσουν με δωρεάν φαγητό και ποτό, συνοδεία μουσικοχορευτικού προγράμματος. Προσκλήσεις για την είσοδο στην εκδήλωση διατίθενται από τα αντίστοιχα ΚΑΠΗ στα οποία είναι εγγεγραμμένοι οι ηλικιωμένοι δημότες.

Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει:

Μουσική δωματίου με το σύνολο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ.

Συγκεκριμένα θα ακουστούν: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ «ALCINA»: MINUET G.F. HAENDEL, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ «ALCINA»: MINUET G.F. HAENDEL (1685-1759), ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ KV 605/3: MINUET W.A. MOZART (1756-1791), «ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ» DIVERTIMENTO IN F DUR L. MOZART (1719-1787) 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2: «ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ», «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ» Α.ROSENHECK 1: WESTERN DANCE 2: HAPPY TIME, «LA CUCΑRACHA» ( Η ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ…) ΠΑΡΑΔ. ΜΕΞΙΚΟΥ, «O Κύκνος» (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ), C.SAINT SAENS (1835-1921)

……………………………………………………

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ

ΒΙΟΛΙΑ:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΛΕΤΙΑΔΗ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΝΑΝΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΑΥΓΙΔΗ

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ:

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΝΑΝΑ

ΦΛΑΟΥΤΑ:

ΑΝΝΑ ΖΗΝΕΛΗ

ΖΩΗ ΤΖΙΦΑ-ΚΡΑΤΗΡΑ

ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΚΡΟΥΣΤΑ:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΕΡΛΕΞΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

ΚΙΘΑΡΑ:

ΒΑΙΑ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ

ΠΙΑΝΟ:

ΝΑΝΤΙΑ ΑΝΔΡΕΑΤΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

ΜΠΕΡΝΑΡ ΜΠΕΤΤΕΡ

Στο δεύτερο μέρος, οι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργεντίνικου Τάνγκο “Puerto del tango” θα παρουσιάσουν Αργεντίνικα Τάνγκος. Το Πρόγραμμα θα κλείσει με το συγκρότημα ΔΙΠΛΟΠΕΝΝΙΕΣ με πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα. Οι μουσικοί θα παίξουν αφιλοκερδώς για την εκδήλωση, τα όργανα είναι προσφορά του καταστήματος Κεχαϊδη και όλες οι υπόλοιπες δαπάνες θα καλυφθούν από ευγενική χορηγία της ΜΕΤΚΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει