“Πύρινο άρθρο” Ανδρουλάκη για τα ταξί

“Ξαναχτυπάει” με την έντονη κριτική του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απελευθέρωση του κλάδου

Κατά πάντων βάλλει στο σημερινό του άρθρο που δημοσίευσε για ακόμη μια φορά σε αυστηρό τόνο στην ιστοσελίδα του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για ένα “μικρό” θέμα, όπως είναι το ζήτημα των ταξί, που έχει ανακινήσει “ ένα κορυφαίο πρόβλημα για την μπαρόκ Ευρωπαϊκή αγορά που καταπνίγει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα καινοτομιών”, ενώ επισημαίνει ότι “δεν υπάρχει εξωτραπεζική και εξωχρηματιστηριακή ανοιχτή αγορά χρηματοδοτών – συμμετόχων σ’ ένα επιχειρηματικό σχήμα”.

Όπως σχολιάζει στο άρθρο του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, “στην Ελλάδα του 2011 εν μέσω χρεωκοπίας η λογική αυτή πάει να τραβηχτεί στα πιο ακραία επίπεδα κρατισμού. Αν είσαι μεγαλοκαπιταλιστής κι αγοράσεις από το κράτος σε δημοπρασία μια άδεια σ’ έναν τομέα δημόσιου συμφέροντος όπως τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροπαραγωγή, υγεία, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ. μπορείς να τη μεταβιβάσεις ελεύθερα με βάση την προσφορά και τη ζήτηση σε μια πρόσφορη τιμή. Αν όμως είσαι ταπεινός και βάλεις τις οικογενειακές οικονομίες και το μόχθο της ζωής σου να αγοράσεις μια άδεια ταξί από το κράτος, θα είσαι καταδικασμένος εσύ και το σόι σου να είστε δια βίου ταξιτζήδες, διαφορετικά θα απαξιωθεί η οικογενειακή σας επένδυση – αποταμίευση!”.

“Δεν είναι δουλειά ενός υπουργού να ορίζει αυθαίρετα την τιμή μιας άδειας. Φαντάζεστε σ’ αυτή την τρελή χώρα όπου αρκεί η αλλαγή ενός υπουργού της ίδιας κυβέρνησης για να αλλάξει ένας θεμελιώδης νόμος να μεταβάλλεται κάθε τόσο η αγορανομική τιμή της άδειας με εισηγήσεις συνήθως ημιάσχετων συμβουλατόρων;” γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. Παράλληλα διερωτάται απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: “να κάνει μια ‘μαύρη αγορά’ διαφανή και δημόσια αγορά”, ναι! Να φορολογήσει τις αγοραπωλησίες, ναι! Να βάλει υψηλά στάνταρ, κριτήρια και ενδεχόμενα τιμές αναφοράς, ναι! Να δημιουργήσει συμπληρωματικές αγορές Ειδικής Μίσθωσης, ναι!”.

“Απελευθέρωση” ενός κλάδου δε σημαίνει τη δημιουργία μιας ακόμη επαγγελματικής φούσκας” σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης τέλος κάνει λόγο για “ημιμαθείς” συμβούλους υπουργών, ενώ δεν παραλείπει να κριτικάρει την “πολεμική κουλτούρα και τις ‘περιχαρακώσεις’ απ’ όλες τις πλευρές και τις διάφορες όψεις της ‘στρατευμένης’ δημοσιογραφίας”.

πηγή: 24h.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει