Σε διαπραγματευτική εφεδρεία ο Πολ Τόμσεν

Το άγχος της επιστροφής στα θρανία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τσάκισε το παντοδύναμο στέλεχος του ΔΝΤ.

Χωρίς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν έγινε χθες η συνάντηση της παρέας των ελεγκτών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κάποιοι λένε πως επικαλέστηκε φόρτο εργασίας. Άλλοι, ασθένεια. Όπως μας διαβεβαίωσαν χθες στις ειδήσεις του mega, όπου είναι όλοι τους ελεγκτές ιατροί, η ασθένεια του κου Τόμσεν ήταν πραγματική και καθόλου διπλωματική. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πάσχει από αλλεργική Μπενίτιδα. Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια (αυτοάνοσο) που παρουσιάζει μόνο στην προοπτική να συναντήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Ο ατυχής Πωλ ξύπνησε το πρωί στο ξενοδοχείο ουρλιάζοντας «Όχι τον χοντρό, όχι τον χοντρό», όπως έκαναν οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι λίγο πριν μετατεθούν στο χωριό του Οβελίξ. Ο ελεγκτής του Νομισματικού Ταμείου εξετάσθηκε από ψυχολόγο που αποφάνθηκε ότι έχει υποφέρει πολύ από τον Ευάγγελο-ειδικά όταν ο τελευταίος κάνει δηλώσεις τύπου «έχουμε πόλεμο», τα νεύρα του Πωλ γίνονται κουρέλια. Του συνέστησε ξεκούραση και υπέγραψε και το σχετικό τρελόχαρτο.

Αλλοι απεσταλμένοι της Τρόικα μετήλθαν διαφόρων τεχνασμάτων για να αποφύγουν τα σκληρά διαπραγματευτικά γυμνάσια στα οποία τους υποβάλει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης. Δηλαδή δοκίμασαν να καπνίσουν τσιγάρα με ζάχαρη ή παρουσιάστηκαν υποδυόμενοι τα τραβεστί-με σκοπό να θεωρηθεί ότι δεν μπορούν να φέρουν (διαπραγματευτικό) όπλο. Η επιτροπή των τροϊκανών πέρασε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων αλλά δεν κατάφερε να πάρει άλλη αναβολή και έτσι είδε τον Ευάγγελο κανονικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει