Χρηματοδότηση 286.000 ευρώ στο Δήμο Βόλου για την κατασκευή νηπιαγωγείου στην Πορταριά

Έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Βόλου με το ποσό των 286.000 ευρώ για το έργο «Μετασκευή Δημοτικού Κτιρίου (Αρχοντικό Δράκου) σε Νηπιαγωγείο Πορταριάς», ενέκρινε η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του Δήμου Βόλου που υιοθέτησε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων.

Το αίτημα είχε υποβάλλει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΚ Α.Ε., κ. Ηρακλή Δρούλια, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, με επιστολή του από τις 6 Ιουλίου, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του Οργανισμού προς την τ. Νομαρχία για χρηματοδότηση, αφού, όπως είναι γνωστό, η αρμοδιότητα που ασκούσαν μέχρι 31-12-2010 οι τ. Νομαρχίες και αφορούσε την κατασκευή νέων διδακτηρίων, έχει μεταφερθεί πλέον στους Δήμους.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο, αφού αξιοποιείται ένα σημαντικό κτίριο, επιπλέον δε, η κατασκευή του θα δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα από την έλλειψη κατάλληλου διδακτηρίου που αντιμετωπίζουν οι μικροί μαθητές της Πορταριάς.

Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί, είναι περίπου 286.000 ευρώ. Η έγκριση της μελέτης και η δημοπράτηση του έργου είχε αποφασισθεί ήδη από την τ. 1η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου έχει επιφυλαχθεί να συντάξει και να υποβάλει στον ΟΣΚ για έγκριση και χρηματοδότηση, πολυετές πρόγραμμα κατασκευής νέων διδακτηρίων ή ανακαίνισης των υπαρχόντων, στο πλαίσιο των νέων διοικητικών ορίων του ενιαίου Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει