1 χρόνος θητείας Αρχηγού Λ.Σ. – Ούριος άνεμος στα πανιά του Λιμενικού Σώματος υπό τον Θεόδωρο Κλιάρη – Ικανοποίηση στην Μαγνησία για την μεγάλη επιτυχία του Αρχηγού!

Πριν από μερικές μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την αλλαγή της ηγεσίας του ΛΣ.

Γράφαμε τότε ότι από τις πρώτες αντιδράσεις των στελεχών του ΛΣ «είναι πασιφανής η τεράστια ικανοποίηση από την αλλαγή της ηγεσίας στο ΛΣ.

Η ικανοποίηση αυτή δεν προέρχεται και ούτε αναφέρεται στην ικανότητα ή μη των προσώπων, εδράζεται στο γεγονός ότι μπήκε τέλος στην στασιμότητα και στην ψυχολογική κόπωση που επέφερε η «απόκλιση» επί μακρόν από την κανονικότητα.

Δημιουργείται στα στελέχη του ΛΣ η ελπίδα ότι η νέα ηγεσία θα σταθεί κοντά τους στα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα και αναμένει λύσεις και όχι λαϊκίστικες συμπεριφορές.

Η αλλαγή αυτή αποτελεί αφορμή για μια νέα αρχή για το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.»

Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ Θ. Κλιάρης, στην ομιλία του, έστειλε μήνυμα προς τα στελέχη του ΛΣ «ότι δεν θα επιτρέψει ενέργειες επίλυσης θεμάτων με εξωθεσμικές παρεμβάσεις και συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα στελέχους του Σώματος.

Τόνισε, η παραβατικότητα είναι έξω από κάθε πλαίσιο συζήτησης ανοχής και δράσης.

Επισήμανε ότι το ΛΣ θα ανασυγκροτηθεί  όπως οφείλει να κάνει ένας οργανισμός που θέλει να μείνει ζωντανός, αλλά και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες και συνθήκες που ανακύπτουν στην πορεία του.

Επίσης ότι ο ίδιος δεσμεύεται έμπρακτα να είναι αντάξιος των ευθυνών που του ανέθεσαν.»

Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος Αρχηγός είχε μπροστά του να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων και σημαντικών προκλήσεων μετά από μια μακρά περίοδο όπου ο κομματισμός, ο ρεβανσισμός και η πορεία καταβύθισης του σώματος στην απαξία δεν είχε προηγούμενο με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Ατέλειωτη ήταν η λίστα των ωμών παρεμβάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στα θέματα λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος χωρίς καμία αντίδραση.

Αποκορύφωμα όλων ήταν η θέσπιση των διατάξεων του ν. 4504/2017 με τον οποίο δεν έγινε απλώς ωμή παρέμβαση στην λειτουργία του σώματος, αλλά ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ  η τελμάτωση και η σχεδόν ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

Ο νέος Αρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Κλιάρης Θεόδωρος στον πρώτο χρόνο της θητείας του:

Απέδειξε ότι με την  εμπειρία  του, τη  γνώση του, τη μεθοδικότητά του επάξια οδηγεί   το ΛΣ.

Επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις των στελεχών, δίδοντας σαφής οδηγίες  και εντολές αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας τους .

Έδειξε εμπιστοσύνη στις αναμφισβήτητες ικανότητες τους, καθώς ενεθάρρυνε πρωτοβουλίες και στήριξε τις  προσπάθειές τους στην εκτέλεση της υψηλής αποστολής, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του ΛΣ και πρωτίστως  στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Εμπέδωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό το αίσθημα δικαίου που είχε καταρρακωθεί και περιόρισε δραστικά τις όποιες εξωθεσμικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του.

Συνέδραμε στις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας για την σταδιακή αποκατάσταση μείζονος σημασίας ζητημάτων που έφεραν πίσω τον φορέα, όπως:

Την επαναφορά του Κλάδου της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων

Την κατάργηση των αρμοδιοτήτων στο Λ.Σ. στα βουνά και στα λαγκάδια(την πιο λαϊκίστικη προεκλογική παρέμβαση στην λειτουργία του Λιμενικού Σώματος).

Την αύξηση των οργανικών θέσεων του προσωπικού κατά 1500 και την συμπλήρωση των κενών με νέες προσλήψεις κ.λ.π.

Την προώθηση του νέου Π.Δ. των  Μεταθέσεων.

Την προώθηση του νέου επενδυτικού προγράμματος του ΛΣ.

Συνεργάστηκε αρμονικά αφενός με την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ και αφετέρου στο πλαίσιο της διακλαδικότητας με τους αντίστοιχους Αρχηγούς ΕΔ και ΣΑ.

Διαχειρίστηκε με τρόπο άψογο το ζήτημα της πανδημίας στον τομέα αρμοδιότητας.

Εργάστηκε αρμονικά με τα επιτελικά και επιχειρησιακά στελέχη του ΛΣ για την επιτυχή  αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων   αρμοδιότητας.

Επανέφερε με βήματα σταθερά και προσεκτικά την κανονικότητα στο ΛΣ.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν έμπρακτα ότι όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα πολλά μπορούν να ανατραπούν και να αλλάξουν προς θετική κατεύθυνση.

Μένουν βεβαίως πολλά να γίνουν ακόμη…

Τα Λιμενικά νέα, εύχονται στον Αρχηγό ΛΣ σε αυτόν τον δεύτερο χρόνο της θητείας του να προχωρήσει απερίσπαστος στο έργο του«εκμεταλλευόμενος» θετικά για το ΛΣ και τα στελέχη του, ένα πολιτικό προϊστάμενο όπως ο Ι. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ με βαθιά γνώση για τον φορέα διοίκησης της ναυτιλίας αλλά ταυτόχρονα με έμπρακτο σεβασμό στα στελέχη και την ιστορία του ΛΣ.

limenikanea.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει